Κουτσούμπας: Κοροϊδεύετε τον λαό

Πολυμέτωπη επίθεση του γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα κατά της κυβέρνησης
Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην εκδήλωση τιμής και μνήμης στους αλύγιστους αγωνιστές της Μακρονήσου, για την οποία τόνισε πως σωστά χαρακτηρίστηκε «ελληνικό Νταχάου» αποτελώντας μαύρη κηλίδα στον πολιτισμό της σύγχρονης Ελλάδας.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τον σοσιαλδημοκρατικό αριστερό, κεντροαριστερό μανδύα της συνεχίζει να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στο σύστημα για λογαριασμό του κεφαλαίου, να υλοποιεί όλες τις απαιτήσεις του, να εφαρμόζει κατά γράμμα τις αποφάσεις και της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ και την ίδια στιγμή, και με ευελιξία και ικανότητα εξαπάτησης, να προσπαθεί να ενσωματώνει τη λαϊκή δυσαρέσκεια, την οργή που σιγοβράζει στα όρια των επιλογών της, ότι δήθεν “τι να κάνουμε, αυτή είναι η κατάσταση, κάνουμε ό,τι μπορούμε”» τόνισε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κοροϊδεύει τον λαό, του οποίου, όπως είπε, τα βάσανα κρατούν. Σύμφωνα με τον γ.γ. του ΚΚΕ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βαφτίζει:
 Την ανάκαμψη των κερδών των μονοπωλίων με ανεργία, μισθούς πείνας και γκρεμισμένα εργατικά δικαιώματα δήθεν «δίκαιη ανάπτυξη».
 Την ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση και τη μείωση συντάξεων ως «προστασία των αδυνάτων».

 Την εγκατάσταση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ως «έλεγχο των προσφυγικών ροών».
 Το μοίρασμα της πίτας των τηλεοπτικών καναλιών σε παλιά και νέα τζάκια «διαφάνεια» και δήθεν «πάταξη της διαπλοκής».
 Φτάνει μέχρι το σημείο να βαφτίζει «δυνάμεις της προόδου» τον Ολάντ, τον Ρέντσι και άλλες δυνάμεις της αμαρτωλής ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, που έχουν υιοθετήσει τον κ. Τσίπρα και τον έχουν αγκαλιάσει σαν δικό τους παιδί.
«Κι όλα αυτά με μπόλικες δόσεις “δημοκρατίας”, “προόδου” και κύρια επιδίωξη την ενσωμάτωση και χειραγώγηση του λαού» συμπλήρωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος θα παρευρεθεί στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ αύριο Παρασκευή, στις 7 το απόγευμα στην Ομόνοια.

Εξάλλου, για την αντιπαράθεση σχετικά με τους εργαζομένους στα μέσα ενημέρωσης μετά τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ σε σχόλιό του κάνει λόγο για υποκριτικό τσακωμό της κυβέρνησης, της Ν.Δ. και των άλλων κομμάτων, καθώς κρύβεται, όπως τονίζει, ένας επιχειρηματικός και πολιτικός πόλεμος για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στη νέα μοιρασιά των καναλιών.
«Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους σε όλα τα ΜΜΕ να ενώσουν τη φωνή τους με το σύνολο των εργαζομένων που πλήττονται απ’ την αντεργατική πολιτική όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, για να μη χαθεί καμία θέση εργασίας, να πληρωθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων και οι οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, να μην αξιοποιηθεί το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για να χειροτερεύσουν ακόμα περισσότερο εργασιακές συνθήκες και μισθοί.

Καμία εμπιστοσύνη δεν μπορεί να υπάρχει σε πολιτικές δυνάμεις που έχουν συνυπογράψει παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, όπως επίσης καμία εξασφάλιση δεν μπορεί να υπάρξει για τους εργαζόμενους σ’ ένα περιβάλλον όπου βασιλεύει το καπιταλιστικό κέρδος» ανέφερε το σχόλιο του Περισσού.
topontiki


Πηγή: www.madata.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!