Η πανσέληνος αυξάνει τις γέννες, τουλάχιστον... στις αγελάδες

Ο ρυθμός γέννησης μοσχαριών φαίνεται να επηρεάζεται από τις φάσεις της Σελήνης, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν ερευνητές της Σχολής Γεωπονικών και Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Τόκιο.

Σε έρευνά τους, οι επιστήμονες διαπίστωσαν αυξημένες γεννήσεις από τις αγελάδες την ημέρα της πανσελήνου, καθώς επίσης λίγο πριν και λίγο μετά από αυτήν.

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Τομοχίρο Γιονεζάβα, μελέτησαν 314 γενετικά παρόμοιες αγελάδες ράτσας Χολστάιν, οι οποίες είχαν εκτραφεί σε ίδιες συνθήκες σε φάρμα στη βόρεια Ιαπωνία.

Σε διάστημα μιας τριετίας, οι αγελάδες γέννησαν 428 φορές, με τις γέννες κατά την πανσέληνο και γύρω από αυτήν να είναι αδιαμφισβήτητα περισσότερες.

Εξάλλου, ο αριθμός των τοκετών της πανσελήνου ήταν ακόμη μεγαλύτερος για όσα ζώα είχαν ήδη γεννήσει πριν, σύμφωνα με τη σχετική δημοσίευση, η οποία έγινε στο περιοδικό «PLoS One».

Όπως διευκρίνισε πάντως ο κ. Γιονεζάβα, «δεν γνωρίζουμε κατά πόσο τα ευρήματά μας ισχύουν και για τους ανθρώπινους τοκετούς, ούτε ξέρουμε ακόμη γιατί αυξάνει ο αριθμός των μοσχαριών που γεννιούνται γύρω από την πανσέληνο».

Προηγούμενες μελέτες έχουν καταλήξει σε αντικρουόμενα συμπεράσματα σχετικά με το κατά πόσο ο σεληνιακός κύκλος επηρεάζει τον τοκετό των ανθρώπων.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!