Αυστρία: Περισσότερη αλληλεγγύη ζήτησε ο Τσίπρας

Στη Σύνοδο Κορυφής της Βιέννης για το Προσφυγικό, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε περισσότερη αλληλεγγύη, γράφει σε σημερινό δημοσίευμά της η αυστριακή εφημερίδα «Τιρόλερ Τσάιτουνγκ».

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, σύμφωνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, η διαδικασία κατανομής πρέπει να επιταχυνθεί - από την Ελλάδα μετεγκαταστάθηκαν, μέχρι σήμερα, σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μόλις περίπου 4.000 από τους 66.000 πρόσφυγες, όπως είχε συμφωνηθεί, και ο ίδιος ζήτησε επίσης να επιταχυνθούν οι επιστροφές προσφύγων στην Τουρκία, τονίζοντας πως «τα ελληνικά σύνορα είναι επίσης σύνορα και της ΕΕ».

Στη συνέχεια του δημοσιεύματος αναφέρεται πως ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα τηρεί τους ευρωπαϊκούς κανόνες και όποιες χώρες έχουν επιφυλάξεις και θεωρούν πως οι πρόσφυγες πρέπει να επαναπροωθηθούν στη θάλασσα, θα πρέπει «να το πουν ανοικτά» στους θεσμούς της ΕΕ και στην υπηρεσία FRONTEX.

Επίσης, όπως γράφει η εφημερίδα, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι η Ελλάδα είχε ζητήσει υποστήριξη στο θέμα του ασύλου και το Ευρωπαϊκό Γραφείο για το Άσυλο, EASO, είχε υποσχεθεί την αποστολή 400 εξειδικευμένων στελεχών στα ελληνικά νησιά, αλλά μέχρι σήμερα έχουν έλθει μόνον 19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!