Διέρρηξαν για δεύτερη φορά το θεατρικό μουσείο


Διάρρηξη πραγματοποίησαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου άγνωστοι στο Θεατρικό Μουσείο επί της οδού Ακαδημίας.

Το θεατρικό μουσείο στεγάζεται στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Αθηναίων. Από το εσωτερικό του μουσείου αφαίρεσαν υπολογιστές, αρχειακό υλικό σε κασέτες αλλά και cd. Mάλιστα, το μουσείο γίνεται στόχος διαρρηκτών για δεύτερη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα. Μαζί του πήραν ακόμη μια κέρινη προτομή του Κάρολου Κουν, νομίζοντας πως είναι ορείχαλκο, ωστόσο αργότερα την εγκατέλειψαν.
Συνεργεία του δήμου αποκατέστησαν το σπασμένο παράθυρο και μόλις λάβουν την σχετική έγκριση από την αρμόδια υπηρεσία θα προβούν στο χτίσιμό του.
Στην περασμένη ληστεία είχαν προσπαθήσει να κλέψουν την προτομή του Αιμίλιου Βεάκη από την είσοδο του μουσείου, με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι να κλειδώσουν τις εσωτερικές πόρτες που οδηγούν στον εκθεσιακό χώρο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», μεθοδικά το Θεατρικό Μουσείο - Κέντρο Μελέτης και Έρευνας Ελληνικού Θεάτρου απαξιώνεται μαζί με την πολύτιμη βιβλιοθήκη του στα Ανω Πατήσια, ενώ ο πρόεδρος του ΚΜΕΕΘ Κώστας Γεωργουσόπουλος αλλά και μέλη του βρίσκονται τακτικά στα δικαστήρια. Το μουσείο χρωστάει 700.000 ευρώ στο ΙΚΑ και 120.000 ευρώ σε ενοίκια για το διαμέρισμα στο οποίο στεγάζεται η βιβλιοθήκη του φορέα. Αυτά τα χρήματα τα χρωστάει το υπουργείο Πολιτισμού από επιχορηγήσεις που δεν έδωσε στο μουσείο.
Ετσι, εκδόθηκε δικαστική απόφαση κατάσχεσης της προσωπικής, κινητής και ακίνητης περιουσίας του κ. Γεωργουσόπουλου, ο οποίος είναι άμισθος πρόεδρος και μάλιστα αρκετά χρόνια. Μάλιστα, το καλοκαίρι δόθηκαν εκ νέου ελπίδες, όταν το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων κήρυξε ομόφωνα διατηρητέα τη συλλογή του Κέντρου, με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Αϋλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ωστόσο η συνέχεια δεν έδειξε κάτι ανάλογο.
Στην συνέχεια η πρόταση μεταφοράς του μουσείου στο Μέγαρο Μουσικής δεν ευοδώθηκε. Ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Νίκος Θεοχαράκης επισκέφθηκε πριν από λίγο καιρό τον χώρο, εντυπωσιάστηκε με τον πλούτο των συλλογών, αλλά, όπως φαίνεται, οι εγκαταστάσεις του Μεγάρου δεν επαρκούν. «Ολοι μένουν άναυδοι, γιατί δεν γνωρίζουν ότι το ΚΜΕΕΘ έχει ένα εξαιρετικό αρχείο ενάμιση αιώνα εκτός από τις συλλογές του», σημειώνει ο κ. Γεωργουσόπουλος. «Οταν πρότεινα στον κ. Θεοχαράκη να πάρει το Μέγαρο και τη δική μας Βιβλιοθήκη και να ενωθεί με τη Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη, απάντησε πως δεν υπάρχει χώρος», κατέληξε ο πρόεδρος του Μουσείου.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!