Πρώτη νίκη των κατοίκων του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου ενάντια στην ρύπανση.


Πρώτη νίκη των κατοίκων του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου ενάντια στην ρύπανση. Μετά την κινητοποίηση την Κυριακή ανακοινώνονται οι μετρήσεις των ρύπων από την ΠΚΜ!!!
Μετά από έξι χρόνια μνημονίου, για το μόνο πράγμα που είναι βέβαιος ο Έλληνας είναι πως τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Κάθετε λοιπόν σπίτι ή πάει να πιει ένα καφέ ή ένα τσίπουρο, λέγοντας συνέχεια πως όλοι ίδιοι είναι και πως τίποτα δεν αλλάζει.
Δεν είναι όμως ακριβώς έτσι.
Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έντονο πρόβλημα ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην περιοχή του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου. Την Κυριακή, μετά από πρωτοβουλία κατοίκων, κυρίως από τα Ελευθέρια και το Κορδελιό, πραγματοποιήθηκε μια μικρή συγκέντρωση στον πεζόδρομο του Κορδελιού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πρόβλημα. Εκεί πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να αντιμετωπιστεί από εδώ και εξής το πρόβλημα και κυρίως να συγκεντρωθούν στοιχεία για τα επίπεδα της ρύπανσης.
Φυσικά κάποιοι θορυβήθηκαν από την κινητοποίηση αυτή και συνέβη το εξής καταπληκτικό:
Από την ημέρα που μαθεύτηκε πως θα γίνει η κινητοποίηση, ξαφνικά, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει σχεδόν όλες τις μετρήσεις των ρύπων των έξι σταθμών ατμοσφαιρικής ρύπανσης που εποπτεύει, στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Είναι βέβαια μία μικρή νίκη των κατοίκων. Πολλά ακόμα πρέπει να γίνουν για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ρύπανσης στη Δυτική Θεσσαλονίκη.
Οι «αρμόδιοι» ήδη ξεκίνησαν τις …συσκέψεις για το θέμα, ενώ αναμένεται κύμα χορηγιών τις επόμενες ημέρες. Όποιος θέλει κλείνει τα μάτια του και την …μύτη του και τις παίρνει.


Στην διπλανή εικόνα που προέρχεται από την ιστοσελίδα
http://www.pkm.gov.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=507, απεικονίζονται οι μετρήσεις των έξι σταθμών ατμοσφαιρικής ρύπανσης από την ΠΚΜ από τις 9 έως τις 20 Σεπτεμβρίου. Στην τελευταία στήλη, τις πρώτες επτά ημέρες, σε κανένα από τους σταθμούς δεν αναφέρονται οι μετρήσεις των μικροσωματιδίων PM10. Τις επόμενες υπάρχουν μετρήσεις (μέση ημερήσια τιμή) αδιαλείπτως για τους πέντε από αυτούς. Επειδή δεν μπορεί να χάλασαν και οι πέντε σταθμοί ταυτόχρονα, αυτό σημαίνει πως κάτι άλλο συμβαίνει…

Κλεάνθης Χαιδευτός









Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!