Συνεννόηση για την οικονομία ζητά ο Αλ. Τσίπρας

Του Ηλία Μπενέκου

Κάλεσμα για «συνεννόηση» σε πολιτικές δυνάμεις και φορείς της οικονομίας απευθύνει ο Αλ. Τσίπρας λίγο πριν από τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Ο πρωθυπουργός, ο οποίος χθες συνέχισε τις επαφές του με παραγωγικούς φορείς, προκειμένου να ακούσει τις θέσεις και τα αιτήματά τους, λίγο πριν από την ομιλία του στη συμπρωτεύουσα, έδωσε σαφές στίγμα των κυβερνητικών θέσεων που θα αναπτύξει κατά την παρουσία του στη συμπρωτεύουσα. Στο επίκεντρο θα βρεθούν η παρουσίαση του «οδικού χάρτη» εξόδου από το μνημόνιο, η δίκαιη ανάπτυξη, αλλά και η δυνατότητα συνεννόησης στα μείζονα ζητήματα. «Το βήμα της ΔΕΘ είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τις πολιτικές δυνάμεις να μπουν σε ένα δημιουργικό διάλογο για το μέλλον της χώρας και των πολιτών. Από τη μεριά μας, ως κυβέρνηση, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε την αρχή» ανέφερε ο Αλ Τσίπρας σε άρθρο του στο ΑΠΕ. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, ο οποίος αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην προσπάθεια που καταβάλλεται για επιστροφή στην ανάπτυξη και ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, διευκρίνισε στο ίδιο άρθρο πως «η επιδίωξή μας, είναι η χώρα να βρει ξανά τον βηματισμό της. Για τον λόγο αυτό, εργαζόμαστε καθημερινά με σχέδιο και όραμα. Ο στόχος μας είναι η επιστροφή σε μία ανάπτυξη δίκαιη και βιώσιμη. Ανάπτυξη με πρόσημο και ιεραρχήσεις». Υπογράμμισε δε ότι «έχει έρθει η στιγμή να σηκώσουμε τα μάτια μας και να δούμε προς το μέλλον. Να οραματιστούμε τη χώρα μας τα επόμενα χρόνια, τις επόμενες δεκαετίες. Μια χώρα απαλλαγμένη από επιτροπεία, έξω από τον κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας. Μια Ελλάδα της δημιουργίας, της ισότητας και της δικαιοσύνης».

Εν τω μεταξύ χθες την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασαν εκπρόσωποι του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, καθώς και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, ραντεβού με τα οποία έκλεισε ο κύκλος των επαφών του πρωθυπουργού ενόψει ΔΕΘ. Στο επίκεντρο των συναντήσεων βρέθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τον κόσμο της επιχειρηματικότητας, η οικονομική ανάπτυξη, η προσέλκυση επενδύσεων, η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και του επενδυτικού κλίματος, καθώς και η ενίσχυση της απασχόλησης με διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων. Η συζήτηση με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών επικεντρώθηκε στα ζητήματα που απασχολούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, και στους τρόπους με τους οποίος αυτά μπορούν να επιλυθούν.

Τόσο από την πλευρά του πρωθυπουργού όσο και από τους εκπροσώπους των φορέων εκφράστηκε η βούληση ο διάλογος να είναι διαρκής, προκειμένου να αντιμετωπίζονται με τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματα που απασχολούν τη μικρομεσαία αλλά και μεγάλη επιχειρηματικότητα στη χώρα μας.

 


Πηγή: www.imerisia.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!