Χαιρετισμός εκπροσώπου της ΥΜΑΘ στην εκδήλωση του ΑΠΘ "Αχτίδα Φωτός"


Θεσσαλονίκη, 22/9/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, εκπροσώπησε, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016, η διευθύντρια του πολιτικού της γραφείου, δικηγόρος κα Στέλλα Ευθυμιάδου, απευθύνοντας χαιρετισμό στην εκδήλωση «Αχτίδα Φωτός - Ένα παράθυρο ζωής από το Α.Π.Θ. στα άτομα με χαμηλή όραση» που διοργάνωσαν το Τμήμα Ιατρικής και το Εργαστήριο Πειραματικής Οφθαλμολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
 Η εκδήλωση, που τελούσε υπό την αιγίδα της Πρυτανείας του Α.Π.Θ. και του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), είχε στόχο την υποβοήθηση των ατόμων και των φοιτητών που σπουδάζουν έχοντας χαμηλή όραση.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του χαιρετισμού: 
«Μεταφέροντας τον χαιρετισμό της Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, η οποία λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων οφείλει αυτή την στιγμή να παρευρίσκεται στην Βουλή των Ελλήνων, επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας, στην εξαιρετική αυτή εκδήλωση ανθρώπινης αλληλεγγύης και επιστημονικής προσφοράς, κάποιες σκέψεις και ιδέες, των οποίων αφετηριακός λόγος ήταν η επαφή και η γνωριμία της Υφυπουργού με τον καθηγητή της Πειραματικής Οφθαλμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κ. Βασίλειο Καραμπατάκη και τους συνεργάτες του.
Η εποχή μας, εποχή μίας γενικότερης οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής αλλά κυρίως, θα μου επιτρέψετε να πω, πνευματικής κρίσης, επανασχεδιάζει την κλίμακα των αξιών, όπως αυτές έχουν προσδιοριστεί από το αξιακό σύστημα του νεότερου Δυτικού πολιτισμού. Μας καλεί σ’ έναν επαναπροσδιορισμό εννοιών, όπως η αλληλεγγύη, η φιλανθρωπία, η άσκηση του επιστημονικού και ακαδημαϊκού λειτουργήματος, η συμπαράσταση στις δυσκολίες του άλλου, καθώς και η σφυρηλάτηση δεσμών και σχέσεων κοινωνικής προσφοράς.
 Είναι προφανές ότι σε αυτήν την πορεία κοινωνικής άθλησης, νοηματοδότησης αξιών και κατάκτησης του ιδεώδους της κοινωνικής προσφοράς, σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν οι εκπαιδευτικοί φορείς και ιδιαίτερα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, τα οποία, για την εκπλήρωση της υψηλής αποστολής τους, παρέχουν την συστηματική και άρτια επιστημονική γνώση, ενταγμένη και προσανατολισμένη στην υπηρεσία του πάσχοντα συνανθρώπου μας.
Κύριε Καθηγητά, είμαι πεπεισμένη ότι η σημερινή σας εκδήλωση και οι αξιέπαινες προσπάθειες του Εργαστηρίου σας εντάσσονται σε αυτή την κοινωνική προβληματική και κατατείνουν στην εγκαθίδρυση πνεύματος κοινωνικής αλληλεγγύης. Για την γενικότερη προσφορά σας, η Πολιτική Ηγεσία, η Υφυπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, και εγώ προσωπικά, σας απευθύνουμε έναν δημόσιο έπαινο και σας παρακαλούμε θερμά να συνεχίσετε να εργάζεστε με την ίδια θέρμη προς όφελος των συνανθρώπων μας με προβλήματα όρασης  και  ευρύτερα της κοινωνίας».



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!