Εξέλιξη – σοκ στην υπόθεση Μπεν - Βρήκαν ίχνη αποσύνθεσης στο έδαφος


Ένα σημαντικό στοιχείο στο σημείο όπου έχουν εστιάσει τις έρευνές τους οι βρετανικές αρχές εντοπίστηκε σήμερα, Πέμπτη (29/09).

Ίχνη αποσύνθεσης εντόπισαν λίγα μέτρα μακριά από την ελιά που βρίσκεται πίσω από το σπίτι της οικογένειας του Μπεν και γύρω από το οποίο συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς τις έρευνές τους οι αστυνομικοί από την Βρετανία.
Σύμφωνα με την Mirror, τα ίχνη εντοπίστηκαν στα δείγματα χώματος που έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Βρετανίας, με τους επιστήμονες να μην είναι σε θέση προς το παρόν να εξακριβώσουν αν είναι ανθρώπινα ή προέρχονται από κάποιο ζώο που πέθανε εκεί.
Μάλιστα, ο επικεφαλής των ερευνών, Τζον Κάζινς, είπε το πρωί της Πέμπτης: «Τώρα εργαζόμαστε σε αυτή την περιοχή που βρήκαμε ίχνη αποσύνθεσης. Οι επιστήμονες που συνεργάζονται μαζί μας δεν είναι ακόμα σε θέση να προσδιορίσουν τι είναι», συμπληρώνοντας ότι είναι πολύ ικανοποιημένος με την πορεία των ερευνών.
Ben Needham search on Kos
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζουν ενδείξεις αποσύνθεσης κατά τη διάρκεια των ερευνών, καθώς σε άλλα δείγματα βρέθηκαν ίχνη αποσύνθεσης από σκυλιά, μια νυχτερίδα και ανθρώπινα απορρίμματα.
Η φωτογραφία - ντοκουμέντο που άνοιξε νέο κύκλο ερευνών
Έχοντας ως στοιχείο μία φωτογραφία που τράβηξε το 1991 ένας Βρετανός δημοσιογράφος που βρέθηκε στο νησί της Κω, όταν δημοσιοποιήθηκε η εξαφάνιση του μικρού Μπεν, οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν διαφορές με το σημερινό τοπίο στην περιοχή «Ηρακλής».
Η φωτογραφία που τραβήχτηκε το 1991
nintchdbpict000192506809
2016: Η περιοχή, όπως είναι σήμερα
nintchdbpict000270438849
Αυτό που μέχρι στιγμής έχει τραβήξει το ενδιαφέρον τους και είναι εκεί που έχουν εστιάσει τις έρευνές τους, είναι ένα δέντρο, το οποίο φαίνεται ότι φυτεύτηκε μετά την εξαφάνιση του μικρού.
«Έχουμε μια φωτογραφία που πιστεύουμε ότι έχει τραβηχτεί περίπου 10 ήμερες μετά την εξαφάνιση του Μπεν και μας έχει δώσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με το χωράφι και ποια δέντρα βρίσκονταν τότε στην περιοχή. Πιστεύουμε ότι κάποια δέντρα που βρίσκονται τώρα γύρω από το σπίτι δεν υπήρχαν τότε και σήμερα οι έρευνες επικεντρώνονται γύρω από αυτά τα δέντρα» ανέφερε στη Daily Mirror ο Τζον Κάζινς, ο επικεφαλής των ερευνών.
Σε εκείνο το δέντρο επικεντρώνουν τις έρευνές τους τώρα οι Βρετανοί αστυνομικοί, αφού τα οστά που βρέθηκαν ανήκουν σε ζώα, όπως έχει προαναφερθεί, ενώ αναμένουν και τα αποτελέσματα των Εγκληματολογικών τους Εργαστηρίων για ένα κομμάτι ύφασμα που βρήκαν για το οποίο όμως οι Έλληνες αστυνομικοί εκφράζουν την έντονη δυσπιστία τους για το κατά πόσο θα μπορούσε να συνδεθεί με τον Μπεν αφού μετά από 25 χρόνια είναι σχεδόν αδύνατο να μην είχε αλλοιωθεί εντελώς.

Πηγή: www.newsbomb.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!