Υπαρχιφύλακας της Αστυνομίας διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών και όπλων

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια έλεγχου από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς και της Ομάδας Πρόληψης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του Υπαρχιφύλακα, που οδηγούσε ο ίδιος, βρέθηκαν σε τρέιλερ 4 σάκοι με 113 δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 124 κιλών και 228 γραμμαρίων.

Στη συνέχεια, ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας, που ανέλαβε το προανακριτικό έργο και σε έρευνα που επακολούθησε στην κατοικία του αστυνομικού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πολεμικά τυφέκια τύπου Kalashnikov με τέσσερις  γεμιστήρες, 117 φυσίγγια τύπου Kalashnikov, 126 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, ξίφος, ξιφολόγχη, κυνηγητικό μαχαίρι και χρήματα.

Από την εξέλιξη των ερευνών ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή στην υπόθεση 47χρονου ιδιώτη, ο οποίος αναζητήθηκε και συνελήφθη. Σε έρευνα που επακολούθησε σε επαγγελματικό χώρο ιδιοκτησίας του και στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 χειροβομβίδες στρατιωτικού τύπου, πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov με 4 γεμιστήρες, 115 φυσίγγια τύπου Kalashnikov, 54 πυροκροτητές και κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή. Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Υπαρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί όλο το πλέγμα της παράνομης δραστηριότητας των εμπλεκομένων προσώπων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι δράστες ανέφεραν πως πραγματοποίησαν ανάλογες μεταφορές ναρκωτικών από τα ελληνοαλβανικά σύνορα σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα, που τα παρέλαβαν άλλοι, τουλάχιστον άλλες 5 φόρες, ενώ για τα όπλα και τα πυρομαχικά είπαν πως τα βρήκαν στο βουνό, στα ελληνοαλβανικά σύνορα, ψάχνοντας για χρυσό... Ο αστυνομικός υπηρετούσε Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης της Καστοριάς και ο ιδιώτης διατηρούσε μάντρα οικοδομικών υλικών.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!