Μεγάλη πυρκαγιά στα Χανιά

Στο χωριό της Μαλάξας έφτασε η φωτιά απο την πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε περίπου στις 11:30 πμ στην ορεινή περιοχή πάνω απο τα Τσικαλαριά και το Βιοτεχνικό Πάρκο Χανίων.

Μετά απο τέσσερις ώρες η πυρκαγιά ήταν σε ύφεση ενώ σε μια μεγάλη αναζωπύρωση επενέβη άμεσα το πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Αρχικά, περίπου στις 11:30 πμ υπήρχε μια εστία, αλλά μετά απο λίγα λεπτά άρχισαν να ξεπηδούν και άλλες σε αρκετή απόσταση η μια απο την άλλη σε μια έκταση στην οποία υπάρχει χορτολιβαδική και δασική βλάστηση.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις πρόκειται για εμπρησμό, ενώ με την βοήθεια του αέρα οι φλόγες απο τα μέτωπα πήραν κατεύθυνση προς την Μαλάξα.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων οι οποίες στην πορεία ενισχύθηκαν και έφτασαν σε 12 Πυροσβέστες, πέντε οχήματα και πεζοπόρο τμήμα απο 10 άτομα.

Και ενώ οι πρώτες εστίες τέθηκαν σε ύφεση, μια εστία φωτιάς μέσα σε χαράδρα έφτασε στα σπίτια του χωριού της Μαλάξας.

Στην 1:00 μμ στην "μάχη" ρίχτηκε και το Πυροσβεστικό ελικόπτερο κάνοντας ρίψεις νερού.

Οι τεράστιες προσπάθειες των Πυροσβεστών κατάφεραν να γλιτώσουν τα σπίτια της Μαλάξας απο ολοκαύτωμα, ενώ στην 1:30 οι εστίες περιορίστηκαν όπως φαίνεται και απο την φωτο που ακολουθεί.

flashnews


Πηγή: www.madata.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!