Στείλε την είδηση

Συμβαίνει κάτι σημαντικό στη γειτονιά σου;
Θέλεις να σχολιάσεις κάποιο γεγονός;
Στείλε μας ένα μήνυμα avatonpress@gmail.com

Θύελλα αντιδράσεων από αντιπολίτευση για τη διακοπή της συνεδρίασης του ΣτΕ

Για κατάρρευση της υπόθεσης «τηλεοπτικές άδειες» κάνει λόγο η ΝΔ, με αφορμή τα όσα συνέβησαν στο ΣτΕ και την απόφαση του Προέδρου του για διακοπή και ματαίωση της συνεδρίασης.

«Μετά τους ισχυρισμούς του νομικού συμβούλου υποψήφιων διεκδικητών τηλεοπτικής άδειας, καθώς και μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η υπόθεση “τηλεοπτικές άδειες” έγινε από σκοτεινή, σκοτεινότερη. Κάθε μέρα που περνά, επιβεβαιώνεται ότι η υπόθεση αυτή έχει καταρρεύσει. Όχι μόνο στη συνείδηση των πολιτών, αλλά και στην πράξη» ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος.

«Μόνη λύση η πρόταση που εξαρχής υπέβαλε η Νέα Δημοκρατία: Κατάργηση του νόμου Παππά και διεξαγωγή νέου διαγωνισμού από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης» σημείωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Η εικόνα που εκπέμπεται από τη σημερινή συνεδρίαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας δημιουργεί βαθύτατη ανησυχία για τη λειτουργία των θεσμών στη χώρα μας» τονίζει, εξάλλου, το Ποτάμι, το οποίο υπογραμμίζει πως «όταν διακόπτεται η συνεδρίαση ενός ανώτατου δικαστηρίου της χώρας εν μέσω αντεγκλήσεων και καταγγελιών για προσπάθεια υπαγόρευσης αποφάσεων, τότε τα πράγματα γίνονται πολύ επικίνδυνα».

«Πιστεύουμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των δικαστών θα ορθώσει το ανάστημά της σε κάθε σε κάθε προσπάθεια κυβερνητικής παρέμβασης στο έργο της και θα υπερασπιστεί την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης» σημειώνει το Ποτάμι, καταλήγοντας με φαρμάκι κατά της κυβέρνησης, την οποία κατηγορεί ότι «λειτουργεί με νοοτροπία καθεστώτος και η αντίσταση στα σχέδια της είναι πράξη δημοκρατίας».

Υπενθυμίζεται ότι μεγάλη έκπληξη προκάλεσε η αιφνιδιαστική διακοπή της διάσκεψης του ΣτΕ μόλις μετά από μία ώρα συνεδρίασης αλλά ακόμη μεγαλύτερη ήταν η έκπληξη από την ανακοίνωση του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου Νίκου Σακελλαρίου, που αφήνει ξεκάθαρα υπόνοιες ότι το ΣτΕ δέχεται πιέσεις που δημιουργούν κλίμα!

Ο κ. Σακελλαρίου, ο οποίος μόλις πριν από λίγους μήνες (4 Ιουλίου) ξεκαθάρισε ότι το ΣτΕ δεν δέχεται οποιασδήποτε φύσεως πιέσεις και ενέργειες χειραγωγήσεως, ανακοίνωσε την ματαίωση της διάσκεψης λόγω του κλίματος που -όπως τόνισε- δημιουργείται τις τελευταίες ημέρες «από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομέλειας του ΣτΕ» για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Δείτε ακόμη:

Τηλεοπτικές άδειες: Η ανακοίνωση του Προέδρου του ΣτΕ για την διακοπή της διάσκεψης


Πηγή: www.star.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!

^ Αρχή σελίδας