Ικανοποίηση για την εκεχειρία στη Συρία

Ικανοποιημένος από τον βαθμό υλοποίησης της εκεχειρίας στη Συρία δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στην εμπόλεμη χώρα, Στάφαν ντε Μιστούρα.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο του Οργανισμού, από την Τρίτη έχει διαπιστωθεί σημαντική μείωση της βίας, με ελάχιστα μεμονωμένα περιστατικά συρράξεων.

Ο ντε Μιστούρα διαβεβαίωσε παράλληλα, ότι τα φορτηγά του ΟΗΕ με την ανθρωπιστική βοήθεια, σύντομα θα ξεκινήσουν τη διανομή του υλικού στους εναπομείναντες κατοίκους της χώρας, ενώ σημείωσε ότι η βοήθεια θα φθάσει ακόμη και στο ανατολικό Χαλέπι, το οποίο βρίσκεται σε αποκλεισμό από τους Σύρους αντάρτες.

«Η κατάσταση βελτιώθηκε δραστικά χωρίς την ύπαρξη αεροπορικών επιδρομών» έσπευσε να διευκρινίσει ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών.

Σημειώνεται ότι η εκεχειρία, η οποία συμφωνήθηκε μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και των ανταρτών κατόπιν πρωτοβουλίας των ΗΠΑ και της Ρωσίας, βρίσκεται σε ισχύ από την Τρίτη.

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!