Αυτόνομη Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση Νεάπολης - Συκεών: Κατέρρευσε ο μύθος του Δήμου της «νομιμότητας» και της «κοινωνικής αλληλεγγύης» και μαζί του και η αξιοπιστία του Σ.Δανιηλίδη



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
12.9.2016

Κατέρρευσε ο μύθος του Δήμου
της «νομιμότητας» και της «κοινωνικής αλληλεγγύης»
και μαζί του και η αξιοπιστία του Σ.Δανιηλίδη

Στα κάγκελα βγήκε το προηγούμενο διάστημα για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σ.Δανιηλίδης, διεκδικώντας από την κυβέρνηση περισσότερες θέσεις για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ).
Σήμερα όμως που τα προγράμματα έχουν ξεκινήσει και η ζήτηση είναι μεγάλη ο Σ.Δανιηλίδης διαθέτει στις οικογένειες του Δήμου 2.450 θέσεις λιγότερες από το 2015!!!!
Από τις 3.816 θέσεις που είχαν εγκριθεί το 2015, φέτος εγκρίθηκαν μόλις 1.366 δηλαδή μείωση 64,2% (!!), παρόλο που το συνολικό πρόγραμμα αυξήθηκε φέτος κατά 4,30% και αναμένεται επιπλέον αύξηση μετά την εξαγγελία για 15.000 ακόμη θέσεις ωφελούμενων.
Αυτό δυστυχώς για τον Σ.Δανιηλίδη δεν οφείλεται ούτε στις κυβερνητικές επιλογές ούτε στα οικονομικά δεδομένα της χώρας, αλλά είναι αποτέλεσμα της ανάλγητης και παράνομης πρακτικής του, αφού από το 2011 είχε εντάξει μια σειρά δομές στη δράση "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής" που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και Εθνικούς πόρους, με πλαστά πιστοποιητικά και δικαιολογητικά καταλληλότητας των χώρων.
Στηριγμένος για πολλά χρόνια σε πλάτες «κουμπάρων», υπουργών και υμετέρων παραγόντων του Δημοσίου, άσκησε μια κοινωνική πολιτική βασισμένη σε πλαστογραφίες και ψεύτικα στοιχεία
Τώρα που τα δεδομένα άλλαξαν, βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο και καλείται από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς και την δικαιοσύνη να απολογηθεί για τις μέχρι τώρα ατασθαλίες.
Δυστυχώς όμως τα αποτελέσματα της πολιτικής του τα πληρώνουν οι δημότες και ο Δήμος συνολικά.
Οι 2.450 λιγότερες θέσεις, σημαίνουν απώλεια περίπου τρία εκατομμύρια πεντακόσιες χιλιάδες (3.500.000) ευρώ για τον Δήμο, άρα για προμηθευτές, εργαζόμενους κλπ
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι οι δημοτικές ενότητες Πεύκων και Αγίου Παύλου είναι πλέον χωρίς καμία θέση ΚΔΑΠ και η δημοτική ενότητα Νεάπολης με 1.214 θέσεις λιγότερες, στερώντας από χιλιάδες οικογένειες του Δήμου μας την δυνατότητα και την ευκαιρία να απασχοληθούν τα παιδιά τους δημιουργικά και τους γονείς να αξιοποιήσουν τον χρόνο αυτό για τις δικές τους ανάγκες.

Το γραφείο τύπου



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!