Μπροστά στις δημοσκοπήσεις ο Ντόναλντ Τραμπ

Η προεκλογική του εκστρατεία αξιολογεί ως “θετική” την προηγούμενη εβδομάδα, που χαρακτηρίστηκε από τη σύντομη επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Τραμπ στο Μεξικό, την επίσκεψή του σε μια εκκλησία Αφροαμερικανών στο Ντιτρόιτ, αλλά και την ομιλία του με κεντρικό θέμα τη μεταναστευτική πολιτική του, που ακολούθησε την επίσκεψή του στο Μεξικό. Η ομιλία αυτή χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως “επιστροφή” του Τραμπ στις αρχικές σκληρές προεκλογικές του εξαγγελίες, ενώ προκάλεσε τριβές στις σχέσεις του με τους ισπανόφωνους, που τον υποστηρίζουν. Παράλληλα, δεν είναι λίγοι αυτοί, που αποφάσισαν να τηρήσουν αποστάσεις από τις θέσεις που παίρνει η προεκλογική του εκστρατεία.

Από την πλευρά του, ο Τζέισον Μίλερ, σύμβουλος του Τραμπ, δηλώνει ότι το αυξημένο ποσοστό στις δημοσκοπήσεις, αποτελεί απόδειξη ότι η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. “Είναι ουσιαστικό ν' ακολουθείς την τάση της προεκλογικής εκστρατείας. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Χίλαρι Κλίντον είναι ότι δεν υπάρχει θετική ροή πληροφοριών για την προεκλογική της εκστρατεία,” τονίζει ο Μίλερ.

Από την άλλη μεριά, η Κλίντον εμφανίστηκε σε ελάχιστες προεκλογικές εκδηλώσεις στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, καθώς συμμετείχε σε εκδηλώσεις συγκέντρωσης χρημάτων για την προεκλογική της εκστρατεία, σε παραθεριστικές περιοχές των ΗΠΑ, στο Λος Άντζελες, αλλά και στην περιοχή ανάπτυξης υψηλής ψηφιακής τεχνολογίας (Silicon Valley). Η προεκλογική της εκστρατεία ανακοίνωσε ότι συγκεντρώθηκε ποσό 143 εκατ. δολαρίων, το μήνα Αύγουστο, τόσο για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής της εκστρατείας, όσο και για το Δημοκρατικό Κόμμα.

Σε προεκλογικό πολιτικό επίπεδο, η ίδια και η προεκλογική της εκστρατεία βρίσκεται σε θέση άμυνας, τόσο για το θέμα της διαχείρισης των προσωπικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων της, όταν ήταν στο αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών, όσο και για το ζήτημα που έχει προκύψει για το ενδεχόμενο του ασυμβίβαστου μεταξύ της ιδιότητας που έχει ως ΥΠΕΞ των ΗΠΑ και της συμμετοχής της στο Ίδρυμα Κλίντον.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!