Βρετανία: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου ηγέτη των Εργατικών

Διχασμένο εδώ και έναν χρόνο, το κεντροαριστερό Εργατικό Κόμμα της Μεγάλης Βρετανίας αναμένει πλέον την ανακοίνωση του ονόματος του νέου ηγέτη του, καθώς ολοκληρώθηκε την Τετάρτη η ψηφοφορία των μελών του.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δι' αλληλογραφίας, που πιθανολογείται ότι θα ισχυροποιήσει τη θέση του Τζέρεμι Κόρμπιν, θα γίνει γνωστό το Σάββατο, στο ετήσιο συνέδριο του κόμματος που θα διεξαχθεί στο Λίβερπουλ.

Αρχηγός του κόμματος από το 2015, ο 67χρονος κ. Κόρμπιν, ο οποίος προέρχεται από τη ριζοσπαστική αριστερή πτέρυγα των Εργατικών, πιστεύεται ότι θα βγει νικητής από τη διαδικασία. Μοναδικός αντίπαλός του και διεκδικητής της ηγεσίας είναι ο Ουαλός βουλευτής Όουεν Σμιθ, 46 ετών.

Ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα δεν αναμένεται ότι θα δώσει και λύση στο αδιέξοδο στο οποίο έχουν βρεθεί οι Εργατικοί: τα μέλη του κόμματος, περίπου μισό εκατομμύριο, στηρίζουν στη μεγάλη τους πλειοψηφία τον κ. Κόρμπιν, όμως οι βουλευτές δεν τον θεωρούν ικανό να τους οδηγήσει στη νίκη στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, το 2020.

Οι 173 από τους 230 βουλευτές υπέγραψαν το καλοκαίρι πρόταση μομφής σε βάρος του, κατηγορώντας τον ότι δεν κατάφερε να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του κόμματος κατά του Brexit και περίπου 20 μέλη της σκιώδους κυβέρνησής του παραιτήθηκαν για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους.

Η αναταραχή στους κόλπους των Εργατικών ενδέχεται να ενθαρρύνει την πρωθυπουργό και ηγέτιδα των Συντηρητικών Τερέζα Μέι να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές του χρόνου, για να επωφεληθεί από την αδυναμία της αντιπολίτευσης, εκτιμά ο Τιμ Μπέιλ, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Κουίν Μέρι του Λονδίνου.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που έχουν δημοσιευτεί τις τελευταίες εβδομάδες, το Συντηρητικό Κόμμα προηγείται με διαφορά στην πρόθεση ψήφου.


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!