Στείλε την είδηση

Συμβαίνει κάτι σημαντικό στη γειτονιά σου;
Θέλεις να σχολιάσεις κάποιο γεγονός;
Στείλε μας ένα μήνυμα avatonpress@gmail.com

«Μπλόκο» από κουαρτέτο σε Φίλη: Δεν περνάνε οι αλλαγές στα ιδιωτικά σχολεία!

Μπορεί να ήταν προγραμματισμένη να κρατήσει μία ώρα αλλά τελικά εξελίχθηκε σε μαραθώνια συνάντηση!

Το κουαρτέτο έβαλε μπλόκο στο τριετές πλάνο του Νίκου Φίλη για την εκπαίδευση, προβάλλοντας έντονες αντιρρήσεις για τον πρόσφατο νόμο του υπουργείου Παιδείας με τον οποίο επανέρχεται το προηγούμενο καθεστώς της εργασιακής σχέσης στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.

Ειδικότερα, το θέμα αφορά τη διάταξη του 1976 που καταργήθηκε το 2012, σύμφωνα με την οποία, για να απολυθεί ένας εκπαιδευτικός χρειάζεται πλήρης αιτιολογία και τεκμηρίωση της απόφασης από τον σχολάρχη.

Το κουαρτέτο ξεκαθάρισε στον υπουργό Παιδείας ότι θέλει να αποσυρθεί η διάταξη που επανέφερε, εκφράζοντας φόβους ότι πιθανόν μελλοντικά να επεκταθεί και στον υπόλοιπο ιδιωτικό τομέα, περιορίζοντας τη δυνατότητα των εργοδοτών να προβαίνουν σε απολύσεις.

Από την κυβέρνηση, πάντως, απαντούν πως το επίμαχο νομοσχέδιο συζητήθηκε επί 4 μήνες πριν κατατεθεί, χωρίς τότε να προβάλλουν αντιρρήσεις οι θεσμοί.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, ξεκαθαρίζουν πως δεν προτίθενται θα κάνουν πίσω, διαμηνύοντας πως δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να αποσύρει ψηφισμένο και συμφωνημένο με τους θεσμούς νόμο.


Πηγή: www.star.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!

^ Αρχή σελίδας