Αγιοποιήθηκε η μητέρα Τερέζα -Σε τελετή στο Βατικανό με αυστηρά μέτρα ασφαλείας

Με μία τελετή στο Βατικανό, την οποία παρακολούθησαν πάνω από 100.000 πιστοί, η μητέρα Τερέζα της Καλκούτας αγιοποιήθηκε.

«Δεν υπάρχει καμία εναλλακτική στο έλεος. Από εδώ και στο εξής ολόκληρος ο κόσμος θα μπορεί να τιμά την μνήμη της μητέρας Τερέζας», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος μετά από την τελετή θα προσφέρει μεσημεριανό γεύμα σε 1.500 φτωχούς και άστεγους, με κύριο φαγητό την ναπολιτάνικη πίτσα.

«Η μητέρα Τερέζα βοήθησε τους ανθρώπους που είχαν εξαντλήσει τις δυνάμεις τους, όσους είχαν εγκαταλειφθεί, αδιάφορα, και θα πέθαιναν στην άκρη του δρόμου», τόνισε ο Ποντίφικας.

Η τελετή έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με άνδρες των ειδικών δυνάμεων να έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή γύρω από το Βατικανό, αλλά και σε 100 «ευαίσθητους» στόχους στη Ρώμη, για την αποτροπή τυχόν επιθέσεων.

Την τελετή αγιοποίησης παρακολούθησαν και δεκατρείς αρχηγοί ξένων κρατών και κυβερνήσεων. Υπήρξαν πάντως και αντίθετες απόψεις, με κάποιους να αναφέρονται σε μια αμφιλεγόμενη πλευρά της «καλόγριας των φτωχών»: ότι φέρεται, δηλαδή, να μην ερευνούσε πάντα σε βάθος την προέλευση χρηματικών ποσών που τις καταβάλλονταν, για να στηρίξει τις πρωτοβουλίες υπέρ των απόκληρων.

«Με τη ζωή και τη δράση της, επέπληξε με δριμύτητα όσους ευθύνονται για τις συνθήκες εκτεταμένης φτώχειας στις οποίες ζουν τόσοι συνάνθρωποί μας. Εμείς, και μετά την αγιοποίηση, θα συνεχίσουμε να την αποκαλούμε Τερέζα», απάντησε, εμμέσως, ο Φραγκίσκος.

Η Καθολική εκκλησία θα γιορτάζει στις 5 Σεπτεμβρίου την αγία Τερέζα της Καλκούτας.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!