Υποδοχή των παραολυμπιονικών του ΑΣ ΄΄ Λάζαρος Στεφανίδης ο Μακεδόνας΄΄


- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –

Υποδοχή των παραολυμπιονικών του
ΑΣ ΄΄ Λάζαρος Στεφανίδης ο Μακεδόνας΄΄
Θερμή υποδοχή στη «σαλονικιώτικη» αποστολή της Παραολυμπιακής Ομάδας του Ρίο επιφύλαξαν δεκάδες φίλοι, συγγενείς και θαυμαστές των Ελλήνων αθλητών στο αεροδρόμιο ‘’Μακεδονία’’. Οι αθλητές πνίγηκαν στις αγκαλιές των δικών τους ανθρώπων, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που ζητούσαν να φωτογραφηθούν μαζί τους και να τους αποσπάσουν ένα αυτόγραφο.
Τους αθλητές υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και η Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, οι οποίοι μοίρασαν συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της αποστολής. Το Δήμο Παύλου Μελά εκπροσώπησε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος σε Θέματα Αθλητισμού Δημήτρης Λαλές, ο οποίος συνεχάρη προσωπικά τους παραολυμπιονίκες και ιδιαίτερα τους αθλητές του Α.Σ. «Λάζαρος Στεφανίδης ο Μακεδόνας», που έχει την έδρα του στο Δήμο Παύλου Μελά.
Ο Α.Σ. «Λάζαρος Στεφανίδης ο Μακεδόνας» ιδρύθηκε το 2005. Από την πρώτη μέρα που υποδέχθηκε τους πρώτους αθλητές, μετράει δεκάδες πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις. Πλέον αριθμεί περίπου 80 αθλητές που είναι αποκλειστικά ΑμεΑ. Χαρακτηριστικό του συλλόγου είναι ότι τα περισσότερα μέλη του είναι και δημότες του Δήμου Παύλου Μελά. Προπονητές είναι οι Λάζαρος Στεφανίδης και Κυριακίδης Μιλτιάδης,
Οι αθλητές του Α.Σ. «Λάζαρος Στεφανίδης ο Μακεδόνας», οι οποίοι διακρίθηκαν είναι οι εξής:
Ο Αθανάσιος Κωνσταντινίδης στην κατηγορία F32 πήρε το χρυσό στη σφαιροβολία και το αργυρό στην κορίνα. Μάλιστα, στην προσπάθειά του έσπασε τρεις φορές το παγκόσμιο ρεκόρ, ενώ ήταν και ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής κατά την τελετή λήξης.
Ο Δημήτριος Ζησίδης στην κατηγορία F32 πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο άθλημα της σφαιροβολίας για την τρίτη θέση, ενώ κατέλαβε την έκτη θέση στο άθλημα της κορίνας.
Ο Δημήτριος Σενικίδης στην κατηγορία F20 έλαβε το αργυρό μετάλλιο για τη δεύτερη θέση στη σφαιροβολία.
Ο Γεώργιος Βαγιανόπουλος που αν και είχε πιάσει το όριο της Ολυμπιάδας κατετάγη 7ος, αλλά λόγω του ότι η επιλογή έγινε από την 6η θέση και πάνω δεν συμμετείχε στην τελική ομάδα.
Μάλιστα, ο προπονητής Λάζαρος Στεφανίδης επισκέφθηκε το Δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη, ο οποίος του εξέφρασε το θαυμασμό του και την ευγνωμοσύνη του για τις προσπάθειες που έκαναν οι αθλητές του συλλόγου και έκαναν γνωστή τη χώρας μας σε όλο τον αθλητικό κόσμο για άλλη μια φορά. Από την άλλη, ο κ. Στεφανίδης ευχαρίστησε το Δήμαρχο Παύλου Μελά και ανέφερε τα εξής: «Ασχολούμαι με τα παιδιά γιατί αγαπάω τόσο το χώρο του αθλητισμού, όσο και τις προσπάθειές τους. Αυτά μας δίνουν δύναμη και θάρρος για να αντέξουμε κάθε εμπόδιο και να βλέπουμε μπροστά». Αξίζει να σημειωθεί ότι πολύ σύντομα θα πραγματοποιηθεί μια σεμνή, αλλά όμορφη τελετή από το Δήμο Παύλου Μελά, ακριβώς όπως πρέπει για να τιμηθούν οι αθλητές.





Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!