Αυστηρή επιστολή Ιερώνυμου σε Τσίπρα για τα θρησκευτικά με αιχμές για Φίλη

Με νέα επιστολή, αυτή τη φορά προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τους αρχηγούς των κομμάτων, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, αναφέρεται στο θέμα των Θρησκευτικών και ασκεί αυστηρή κριτική στον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, για τη συμπεριφορά του απέναντι στην Εκκλησία.

Ειδικότερα ο Αρχιεπίσκοπος εκφράζει τη δυσφορία του για τις δηλώσεις και τις απόψεις που διατύπωσε ο Νίκος Φίλης για τον ρόλο της Εκκλησίας. Παράλληλα γίνεται κριτική με πολλά και ιδιαίτερα αναλυτικά παραδείγματα στο νέο πρόγραμμα σπουδών των Θρησκευτικών.

Τέλος, κατατίθεται η πρόταση της Εκκλησίας για το θέμα. Όπως τονίζεται το να πρέπει να έχουν οι νέοι θρησκευτική μόρφωση, δεν είναι κατάλοιπο σκοταδισμού ή κάποιας ξεπερασμένης συντηρητικής ιδεολογίας, αλλά μορφωτική επιλογή, με σαφή παιδαγωγική στοχοθεσία, η οποία δεσμεύει την Πολιτεία, ακόμα και εάν οι προσωπικές πολιτικές θέσεις των υπεύθυνων ή οι κομματικές αντιλήψεις οποιουδήποτε χώρου δεν συμφωνούν με αυτό.

Και συμπληρώνεται: «Στην μοναδική συνάντηση που διοργανώθηκε από το Ι.Ε.Π. με την συμμετοχή Επιτροπής της Εκκλησίας της Ελλάδος, το αίτημα της Επιτροπής ήταν σαφές: η έναρξη ουσιαστικού, επιστημονικά τεκμηριωμένου και δομημένου διαλόγου, προκειμένου να τεθούν ουσιαστικές βάσεις, ώστε με ασφάλεια να τύχουν εφαρμογής στην εκπαίδευση οι αλλαγές, που θα αποφασισθούν για το μάθημα. Το αίτημα αυτό δεν απαντήθηκε ποτέ από το Ι.Ε.Π., ούτε υπήρξε πρόσκληση για άλλη συνάντηση. Το αίτημά μας για ανοικτό και ουσιαστικό διάλογο παραμένει σε εκκρεμότητα, αλλά με προαπαιτούμενο την έναρξή του από μηδενική βάση».

Δείτε την επιστολή


Πηγή: www.imerisia.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!