Δήμος Παύλου Μελά: Ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού, με γυναικείο ποδόσφαιρο ΠΑΟΚ-ΑΕΛ και εκδήλωση τιμής στον Γιώργο Λυσσαρίδη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήμος Παύλου Μελά: Ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού, με γυναικείο ποδόσφαιρο ΠΑΟΚ-ΑΕΛ και εκδήλωση τιμής στον Γιώργο Λυσσαρίδη

Το προσφάτως ανακαινισμένο δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου της Πολίχνης (έδρα του Φοίνικα Πολίχνης), όπου ολοκληρώθηκαν εργασίες βελτίωσης των υποδομών τόσο του βοηθητικού όσο και του κύριου αγωνιστικού χώρου, θα φορέσει τα γιορτινά του το πρωί της Κυριακής 2 Οκτωβρίου 2016.
Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 24 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου 2016 και του προγράμματος BE ACTIVE που ως στόχο έχουν, να μυηθούν τα παιδιά στα αθλήματα, την άσκηση, για την προαγωγή της καλής υγείας και ενός άλλου τρόπου ζωής, ο Δήμος Παύλου Μελά παρουσιάζει μια εκδήλωση που περιλαμβάνει
-φιλικό αγώνα γυναικείου ποδοσφαίρου μεταξύ της πρωταθλήτριας και κυπελλούχου ομάδας του ΠΑΟΚ και της νεοφώτιστης  ΑΕΛ, στις 12.00
- αγώνα μεταξύ της Ακαδημίας ποδοσφαίρου του Φοίνικα Πολίχνης και της φιλοξενούμενης PAOK LADIES ACADEMY, στις 11.00
-εκδήλωση τιμής για τον Γιώργο Λυσσαρίδη, που αποτελεί κόσμημα ήθους για την αθλητική Θεσσαλονίκη και όχι μόνο. Θα του δοθεί τιμητική πλακέτα από τον Δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη.
O εντεταλμένος στον αθλητισμό του Δήμου Παύλου Μελά Δημήτρης Λαλές, καλωσορίζει την νταμπλούχο γυναικεία  ομάδα ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ και την ΑΕΛ και τους εύχεται καλή χρονιά.
Καλεί όλους τους αθλητές,  μαθητές, γονείς  να παρακολουθήσουν ένα απολαυστικό τρίωρο αφιερωμένο στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό ευρύτερα. Μια εξαιρετική εμπειρία για όσους πάρουν μέρος, είτε ενεργά μέσα στον αγωνιστικό χώρο, είτε παρακολουθώντας τις εκδηλώσεις από την κερκίδα.
Να σημειωθεί ότι η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ έχει κατακτήσει από το 2002 μέχρι σήμερα 16 τίτλους (11 πρωταθλήματα και 5 κύπελλα) και 4 ντάμπλ, τα 2 τις τελευταίες δύο περιόδους, 2014-2015 και 2015 -2016.

Γιώργος Λυσσαρίδης, του ποδοσφαίρου και της εκπαίδευσης
Ευγενικός, μετριοπαθής, με σημαντική κοινωνική και πολιτική δράση, μια πολυτέλεια για το ποδόσφαιρο και την Οργάνωση – Διαχείριση του ελληνικού αθλητισμού (Sport Management). Σε όλη του τη διαδρομή απαντούσε με … έργα.
Ο Γιώργος Λυσσαρίδης, καθηγητής μαθηματικών , έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και Νέας Γενιάς στο Υπουργείο Πολιτισμού και Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, έχει δε συμβάλει σημαντικά στην κοινωνική και αθλητική ζωή του τόπου.
Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, ο κ. Λυσσαρίδης διετέλεσε Πρόεδρος της ΕΠΣΜ (1984-1993) και μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ (1994-97, 2000-04) και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (1997-2004).  Είναι μέλος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας και της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, καθώς και των σωματείων «Ελληνικό και Ιστορικό Αρχείο» και «Ελληνική Γλωσσική Κληρονομιά».  Επίσης, είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «Σε τούτα ‘δω τα μάρμαρα» που αναφέρεται στην Πλατεία Διοικητηρίου, μια γειτονιά της Θεσσαλονίκης που άφησε τα σημάδια της στην ιστορία της πόλης.

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού BE ACTIVE
Η Ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού είναι μια νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης σε όλη την Ευρώπη. Η εβδομάδα θα δημιουργήσει νέες δραστηριότητες και, επίσης, θα αξιοποιήσει ήδη υφιστάμενες επιτυχείς πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό, εθνικό, περιφερειακό ή τοπικό πλαίσιο.
Αυτή η πανευρωπαϊκή εκστρατεία θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους Ευρωπαίους ώστε να ενεργοποιηθούν (Be Active) κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και για να ενθαρρυνθούν να παραμείνουν ενεργοί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Ο αθλητισμός και η σωματική άσκηση συμβάλλουν σημαντικά στην ευεξία των ευρωπαίων πολιτών. Ωστόσο, το επίπεδο της σωματικής άσκησης παρουσιάζει αυτή τη στιγμή στασιμότητα και, σε ορισμένες χώρες, ακόμη και υποχώρηση. Η ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού αποτελεί μια απάντηση στην πρόκληση αυτή. Η έλλειψη σωματικής άσκησης έχει όχι μόνο αρνητικές συνέπειες στην κοινωνία και στην υγεία των πολιτών, αλλά και οικονομικό κόστος. Επιπλέον, ο αθλητισμός έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει τα μηνύματα ανεκτικότητας και την ιδιότητα του πολίτη σε όλη την Ευρώπη. Η προώθηση του ρόλου του αθλητισμού ως μέσου για την κοινωνική ένταξη θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των υφιστάμενων προκλήσεων στην ευρωπαϊκή κοινωνία.
Η Ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού αποσκοπεί στην προώθηση της συμμετοχής στον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση και στην αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τα οφέλη αυτής της συμμετοχής. Η εβδομάδα είναι για όλους - ανεξαρτήτως ηλικίας, καταγωγής ή επιπέδου φυσικής κατάστασης. Αποσκοπεί στη συμμετοχή μεμονωμένων ατόμων, δημόσιων αρχών και εκπροσώπων του αθλητικού κινήματος, των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και του ιδιωτικού τομέα.





Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!