Συνάντηση Νιέτο-Τραμπ με φόντο το «τείχος» κατά μήκος των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό

O Αμερικανός Δημοκρατικός προεδρικός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ, σχεδιάζει να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του προέδρου του Μεξικού Ενρίκε Πένα Νιέτο, όπως αποκάλυψε λίγες ώρες πριν, στο περιθώριο της παρουσιάσης των προτάσεων του για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης.

«Έχω αποδεχθεί την πρόσκληση του προέδρου του Μεξικού Ερνίκε Πένα Νιέτο και ανυπομονώ να τον συναντήσω αύριο», αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter την Τρίτη.

Η μεξικανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε επίσης τη συνάντηση σε ένα tweet την Τρίτη, λέγοντας πως ο Τραμπ είχε δεχτεί μια πρόσκληση για μία ιδιωτική συνάντηση με τον Πένα Νιέτο.

Θυμίζουμε ότι ο Τραμπ έχει δεσμευθεί ότι αν εκλεγεί στις 8 Νοεμβρίου θα πραγματοποίησει την υπόσχεσή του για την κατασκευή ενός τείχους κατά μήκος των νότιων συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό για την αποτροπή των παράνομων διελεύσεων στις ΗΠΑ με υψηλά ιστάμενα πρόσωπα και στελέχη της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης του Μεξικού να τον χλευάζουν...

Στο μεταξύ σε συνέντευξη Τύπου την 29η Ιουνίου ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τρουντό στην Οτάβα, προειδοποίησαν για τους κινδύνους του λαϊκισμού, σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο και κράτησαν αποστάσεις από τις δηλώσεις του Τραμπ περί κατασκευής τείχους, παρομοιάζοντάς τον με τον Αδόλφο Χίτλερ και τον Μπενίτο Μουσολίνι.

Ο Τραμπ πάντως επιδιώκει να εφαρμοστεί ένα σύστημα ελέγχου και παρακολούθησης ώστε οι μετανάστες να μην παραμένουν στις ΗΠΑ μετά τη λήξη της βίζας τους και να απελαύνονται αμέσως, ενώ έχει δεσμευθεί πως δε θα επιτρέπει σε παράτυπους μετανάστες να παίρνουν επιδόματα ή να θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!