Ένα ακόμα θύμα στις ΗΠΑ: Άοπλος Αφροαμερικανός νεκρός από αστυνομικά πυρά

Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Ελ Καχόν, κοντά στο Σαν Ντιέγκο. Η αστυνομία δέχτηκε κλήση για έναν Αφροαμερικανό, γύρω στα 30, ο οποίος περπατούσε ανάμεσα στα διερχόμενα αυτοκίνητα και "ενεργούσε περίεργα", όπως ανακοίνωσαν οι αρχές. Οι αστυνομικοί βρήκαν τον άνδρα σε δρόμο, πίσω από ένα εστιατόριο και τον διέταξαν να βγάλει τα χέρια του από την τσέπη. Αυτός αρνήθηκε, με τον έναν αστυνομικό να βγάζει το όπλο του και τον άλλο ένα τέιζερ.

Καθ' όλη τη διάρκεια ο άνδρας κουνιόταν συνεχώς και οι αστυνομικοί επιχείρησαν να του μιλήσουν έχοντας προτεταμένα τα όπλα τους, σύμφωνα με την αστυνομία. Λίγα λεπτά αργότερα, ο άνδρας έβγαλε από την μπροστινή τσέπη του παντελονιού του ένα αντικείμενο, το έπιασε με τα δύο του χέρια και το έστρεψε προς την πλευρά των αστυνομικών. "Φαινόταν ως κίνηση για πυροβολισμό", ανακοίνωσαν οι αρχές.

Τότε οι αστυνομικοί έκαναν χρήση του τέιζερ και τον πυροβόλησαν, με τον άνδρα να αφήνει την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε. Οι αρχές δεν έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του θύματος ενώ στο σημείο δεν βρέθηκε όπλο.

"Τώρα είναι ώρα για ηρεμία. Παρακαλώ την κοινότητα να κάνει υπομονή, να συνεργαστεί μαζί μας, να δούμε τα γεγονότα και μετά να προβεί σε οποιαδήποτε κρίση", δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Ελ Καχόν, Τζεφ Ντέιβις.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε τη νύχτα στο αστυνομικό τμήμα της πόλης, ζητώντας πληροφορίες. Σε βίντεο που προβλήθηκε σε ΜΜΕ και το οποίο έχει τραβηχτεί λίγα λεπτά μετά τους πυροβολισμούς, ακούγεται μία γυναίκα να λέει "Ω, Θεέ μου, σκοτώσατε τον αδερφό μου. Απλά κάλεσα σε βοήθεια και εσείς τον σκοτώσατε".

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία από βίντεο, που δείχνει δύο αστυνομικούς να σημαδεύουν με τα όπλα τους έναν άνδρα, ο οποίος έχει προτάξει ένα αντικείμενο προς αυτούς.

 

Να θυμίσουμε ότι πριν λίγες μέρες παρόμοια περιστατικά με θύματα μαύρους άνδρες, διαδραματίστηκαν στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας και στην Τούλσα της Οκλαχόμα, πυροδοτώντας διαμαρτυρίες κατά των φυλετικών διακρίσεων από την αστυνομία.

Πηγή: Reuters


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!