Δήμος Παύλου Μελά: Επί ποδός για το θέμα του καθαρισμού των ρεμάτων- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –

Δήμος Παύλου Μελά: Επί ποδός για το θέμα του καθαρισμού των ρεμάτων
Επί ποδός για το θέμα του καθαρισμού των αστικών ρεμάτων βρίσκεται ακόμη μια χρονιά ο Δήμος Παύλου Μελά, καθώς έχει ξεκινήσει με εντατικούς ρυθμούς η απομάκρυνση των φθαρτών υλικών από τις κοίτες τους.
Αν και ο καθαρισμός των ρεμάτων δεν είναι αρμοδιότητα των δήμων, στο Δήμο Παύλου Μελά προσέχουν για να έχουν, θεωρώντας ότι η πρόληψη είναι σημαντικότερη από την εκ των υστέρων κατανομή ευθυνών. Τα μηχανήματα του δήμου εδώ και ένα μήνα, με συντονισμένες προληπτικές ενέργειες, υπό την επίβλεψη του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Δημήτρη Αθάνατου, έχουν μπει στην κυριολεξία μέσα στα ρέματα, δουλεύοντας πυρετωδώς για να προλάβουν τις επερχόμενες φθινοπωρινές βροχοπτώσεις.
«Η προστασία των δημοτών μας, των ζωών τους και των περιουσιών τους είναι πάνω από τη γραφειοκρατία και την αναρμοδιότητα υπηρεσιών, η οποία επικαλείται συχνά σε τέτοιες περιπτώσεις. Οι πρόσφατες θεομηνίες που έπληξαν πολλά μέρη της χώρας και είχαν ως συνέπεια το θάνατο συμπατριωτών μας και την πρόκληση ανεπανόρθωτων υλικών καταστροφών, πρέπει να μας θορυβήσουν πριν να είναι αργά. Η κλιματική αλλαγή έχει επιφέρει δραματικές αλλαγές στα καιρικά φαινόμενα, τα οποία χαρακτηρίζονται από τον απρόβλεπτο και ακραίο χαρακτήρα τους. Πάνω σε αυτή την πραγματικότητα, όλα τα ενδεχόμενα πρέπει να λαμβάνονται υπ όψιν a priori» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης.
Τέλος, τις επόμενες μέρες αναμένεται συνάντηση του Δημάρχου Παύλου Μελά με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη για τη δρομολόγηση των αντιπλημμυρικών έργων στο Δήμο Παύλου Μελά που έχουν βαλτώσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας τα τελευταία χρόνια.

Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!