Σε δίκη η ΜΚΟ 'Αλληλεγγύη'

Έτσι, σύμφωνα με το βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών, στο εδώλιο θα καθίσουν ο πρώην στενός συνεργάτης του μακαριστού Χριστόδουλου και διαχειριστής της ΜΚΟ, Δημήτρης Φουρλεμάδης, η πρώην επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γεωργία Λυμπέρη και οι πρώην Εκκλησιαστικοί Οικονομικοί Επιθεωρητές της Εκκλησίας της Ελλάδος Ιωάννης Πέτσος και Θεολόγος Μακρής. Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν, κατά περίσταση είναι υπεξαίρεση, με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (1608/50), συνέργειας σε αυτή, απιστία στην υπηρεσία και ψευδής βεβαίωση.

Το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμά του, υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου και ζητά την παραπομπή  Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσεται ο πέμπτος κατηγορούμενος, Ευάγγελος Μαρής, που αντιμετώπιζε το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία.

Η υπόθεση αφορά στη διαχείριση κονδυλίων που λάμβανε η ΜΚΟ τη διετία 2005 - 2006. Κατά τα στοιχεία της δικογραφίας, η "Αλληλεγγύη" φέρεται μεταξύ άλλων, να έλαβε ποσό 5,6 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή του ποσού των 7 εκατ. ευρώ για την αποστολή έκτακτης επισιτιστικής βοήθειας στο Ιράκ. Η αποστολή αφορούσε στη διανομή 2.650.000 κιλών κατεψυγμένων κοτόπουλων και η διάρκεια υλοποίησης του έργου αφορούσε στο διάστημα Σεπτέμβριος 2006 έως Μάρτιος 2007.

Σύμφωνα με την κατηγορία όμως, τα κοτόπουλα που αγοράστηκαν ήταν 371.093 κιλά τα οποία αποθηκεύτηκαν σε ψυγεία στον Ρέντη και στη συνέχεια κρίθηκαν ακατάλληλα για κατανάλωση από την Κτηνιατρική Υπηρεσία του Πειραιά. Αν και το ΥΠΕΞ προχώρησε σε καταγγελία της σύμβασης με την ΜΚΟ ζητώντας την επιστροφή του ποσού των 5,6 εκατ. ευρώ, τελικά η ΜΚΟ εμφανίζεται να επέστρεψε μόλις 500.000 ευρώ.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!