ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Να απομονώσουμε τη μισαλλοδοξία και το φασισμόΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
(ΣΥ.ΡΙΖ.Α.)

                                                                                                               Θεσσαλονίκη 14/9/2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟ
Να απομονώσουμε τη μισαλλοδοξία και το φασισμό
Την αρνητική δημοσιότητα γνώρισε τις τελευταίες μέρες ο δήμος Ωραιοκάστρου λόγω της ρατσιστικής υστερίας η οποία εκπορεύεται από συγκεκριμένους τοπικούς παράγοντες που επενδύουν στα κατώτερα ένστικτα των ανθρώπων ελπίζοντας πως θα αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη.
Η προσφυγική κρίση, η οποία δοκιμάζει τις αντοχές της Ευρώπης μεταφέρεται και στην ελληνική κοινωνία η οποία καλείται να διαχειριστεί τη μεγαλύτερη μετακίνηση ανθρώπινου πληθυσμού στην Ευρώπη μετά το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.
Σε αυτό το δύσκολο διεθνές πλαίσιο ο δήμος Ωραιοκάστρου και από κοντά κάποιοι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, πλειοδοτούν σε ξενοφοβία, μισαλλοδοξία και ρατσισμό με στόχο, αυτή τη φορά, τα παιδιά πρόσφυγες. Αυτό που ζητούν είναι να μην επιτραπεί να εγγραφούν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία της περιοχής, συνδέοντας σκόπιμα το θέμα της υγείας των παιδιών με τα σχολεία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καταδικάζει απερίφραστα τις επικίνδυνες πολιτικά και κοινωνικά τακτικές της δημοτικής αρχής και προσωπικά του δημάρχου κ. Γαβότση που δυναμιτίζουν και δηλητηριάζουν τις σχέσεις των δημοτών και τον καλεί να αντιληφθεί πως η πολιτική του τακτική, το μόνο που επιτυγχάνει είναι να εκκολάψει το αυγό του φιδιού.
Πιστεύουμε πως οι απόψεις του δημάρχου και οι αποφάσεις κάποιων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων εκφράζουν μόνο μία ξενοφοβική και φασίζουσα μειοψηφία και όχι το σύνολο του λαού του Ωραιοκάστρου.
Καλούμε λοιπόν όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της Θεσσαλονίκης να συνεχίσουν να δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και τους μετανάστες απομονώνοντας τη μισαλλοδοξία και το φασισμό.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!