Εξι εταιρείες έχουν κάνει αίτηση για να πάρουν άδεια διαχείρισης «κόκκινων» δανείων

Τουλάχιστον έξι είναι οι εταιρείες που έχουν κάνει αίτηση για να πάρουν πάρουν άδεια διαχείρισης κόκκινων δανείων. Μάλιστα σύμφωνα με πηγές της Τραπέζης της Ελλάδος και οι έξι εταιρείες αναμένεται να πάρουν άδεια.

Το θέμα των κόκκινων δανείων είναι ψηλά στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές και αναμένεται να βρεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων τις επόμενες ημέρες.

Ενα από τα σημεία της διαπραγμάτευσης είναι η εξωδικαστική διευθέτηση των επιχειρηματικών χρεών. Οπως φαίνεται το πλαίσιο για τους επιχειρηματίες θα είναι αυστηρό και θα προβλέπει «αποβολή» ενός μη συνεργάσιμου μετόχου από εταιρεία που έχει μπει σε διαδικασία εξυγίανσης δανείου.
Παράλληλα άλλο ένα από τα θέμτατα τα οποία πιέζουν οι θεσμοί είναι η νομική κάλυψη των τραπεζικών στελεχών που θα υπογράφουν ρυθμίσεις κόκκινων δανείων.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!