Δήλωση της Κατερίνας Μάρκου για τη συγκρότηση του ενιαίου δημοκρατικού και προοδευτικού πόλου



Δήλωση της Κατερίνας Μάρκου για τη συγκρότηση του ενιαίου δημοκρατικού και προοδευτικού πόλου
Με αφορμή την κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού και όλα όσα έχουν δημοσιοποιηθεί το τελευταίο διάστημα σχετικά με το εγχείρημα της συγκρότησης ενός ενιαίου δημοκρατικού και προοδευτικού πόλου ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, επιθυμώ να κάνω την εξής δήλωση:
Όπως έχω ήδη δηλώσει δημοσίως και εγκαίρως από την 1η Απριλίου (https://www.facebook.com/katerinadmarkou/posts/1037051396361926), η συγκρότηση του χώρου αυτού με την τελική υπέρβαση κομμάτων και σχηματισμών είναι επιβεβλημένη και αναγκαία. Σήμερα δε πολύ περισσότερο, που τα αδιέξοδα της χώρας βαθαίνουν και οι δυο πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής απογοητεύουν τους πολίτες.
Η πρόσφατη διαφαινόμενη αναβολή ή ακύρωση της διαδικασίας που είχε ξεκινήσει και που γεννούσε την ελπίδα και τη βεβαιότητα της θετικής έκβασης προκαλεί έκπληξη αλλά και μεγάλη δυσαρέσκεια στους δημοκρατικούς πολίτες. Η δυσαρέσκεια αυτή μπορεί να τους απομακρύνει όχι μόνο από το εγχείρημα αλλά, ακόμα χειρότερα, και από την ίδια την πολιτική.
Προσωπικά, πιστεύω και εύχομαι με καταλλαγή και ψυχραιμία να επανεξεταστεί από όλους αυτή η εξέλιξη. Δεν δικαιολογείται από την κρισιμότητα των στιγμών για τη χώρα η επίκληση διαφορών ή και προφάσεων που ανάγουν τα προβλήματα συνύπαρξης στη σχέση παλιού και νέου, ιδίως όταν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μας έχουν δείξει ότι το νέο μπορεί να είναι παλιό και το παλιό νέο.
Ούτε αποτελεί κατά τη γνώμη μου διαφωνία το – έτσι κι αλλιώς πρωθύστερο - ζήτημα των μελλοντικών συμπράξεων ή συνεργασιών, πολλώ δε μάλλον αν ο χώρος είναι σαφής πολιτικά και ιδεολογικά, αλλά και «ευρύχωρος».
Στόχος είναι, βεβαίως, η υπέρβαση, η οποία όμως μπορεί να επιτευχθεί μόνο διαλεκτικά, μέσα από τη συμμετοχή στη διαδικασία, και όχι με προκαθορισμένους όρους.
Θέλω να επιμείνω και να κάνω έκκληση σε όλες και όλους να παρακαμφθούν οι όποιες επουσιώδεις διαφορές, να συνεχιστεί τάχιστα ο διάλογος και να οδηγηθούμε επιτέλους σε ένα αποτέλεσμα που πραγματικά σήμερα απαιτεί η κοινωνία. Και ιδιαίτερα ο δημοκρατικός κόσμος που έχει αποστασιοποιηθεί και αναμένει από εμάς να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και του καθήκοντός μας.

Κατερίνα Μάρκου – Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!