Η παιδεία φέρνει κοντά Μητσοτάκη, Διαμαντοπούλου, Θεοδωράκη

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την άποψη ότι «δυστυχώς οι πιστωτές μας ελάχιστα ασχολήθηκαν με την παιδεία στα τρία μνημόνια, γιατί η παιδεία είναι η πιο σημαντική μεταρρύθμιση για το μέλλον του τόπου» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κατεδαφίζει την πιο σημαντική μεταρρυθμιστική προσπάθεια που έκανε η χώρα στην περίοδο της κρίσης». Η κυβέρνηση «μας γυρίζει πίσω στο 1982 κατεδαφίζοντας ότι πιο φιλελεύθερο στον τομέα της εκπαίδευσης για να εξυπηρετήσει την εκλογική της πελατεία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα για «νεομαρξιστικά απωθημένα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε για ακόμα μια φορά υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων μέσω της κατάργησης του άρθρου 16 για την ύπαρξη του οποίου ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «παράλογο συνταγματικό περιορισμό» για «ιερό ταμπού που πρέπει να σπάσουμε».

Επίσης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τάχθηκε υπέρ ενός διαλόγου για ένα «πλαίσιο παρεμβάσεων που θα απελευθερώσουν το σχολείο από τον κρατικό έλεγχο», χαρακτηρίζοντας «αδιανόητο» το σύνθημα «έξω οι επιχειρήσεις από τα πανεπιστήμια» και λέγοντας ότι «η παιδεία μπορεί να αποτελέσει καταλύτη ανάπτυξης για τον τόπο μας».

Από την πλευρά της η Άννα Διαμαντοπούλου αφού έπλεξε το εγκώμιο της «πολιτικής συμπεριφοράς του προέδρου της ΝΔ» τόνισε ότι «κληθήκαμε να συζητήσουμε για ένα θέμα όπως η παιδεία, από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους που καθόρισαν την Ευρώπη και την Ελλάδα και οι δύο σήμερα βρίσκονται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Αυτό σημαίνει ότι τα παραδοσιακά κόμματα δεν μπορούν να συνεχίσουν όπως είχαν. Χρειάζονται νέου είδους συγκρούσεις και συγκλίσεις. Πρέπει να ανατινάξουμε όλα τα κλειστά συστήματα».

«Η σύγκλιση στο χώρο της παιδείας είναι ένας μεγάλος συμβολισμός» είπε η πρώην υπουργός παιδείας λέγοντας ότι η μεταρρύθμισή της «δεν ήταν περίπατος, αλλά μάχη. Θυμάμαι τότε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που συμμαχούσαν τότε με ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ και βουλευτές της ΝΔ δεν ήρθαν στη βουλή».

Στο πάνελ της παρουσίασης του βιβλίου του κ. Αβραντίνη συμμετείχε ο πανεπιστημιακός Θάνος Βερέμης, ενώ μεταξύ των όσων παρακολούθησαν την εκδήλωση ήταν ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, οι πρώην υπουργοί παιδείας Βασίλης Κοντογιαννόπουλος και Ευριπίδης Στυλιανίδης, οι πρώην υπουργοί Στέφανος Μάνος και Αντρέας Ανδριανόπουλος, οι αντιπρόεδροι της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, οι βουλευτές της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, Νίκος Καραγκούνης Τάσος Δημοσχάκης, Θανάσης Μπούρας και Μάξιμος Χαρακόπουλος. Οι βουλευτές του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς και Ιάσωνας Φωτήλας. Επίσης ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, η Μιράντα Ξαφά, ο πρόεδρος της Δράσης Θόδωρος Σκυλακάκης και ο Γρηγόρης Βαλιανάτος.

Τώρα στην παρουσίαση του βιβλίου του Τάσου Αβραντίνη: "Εκπαίδευση: Ελεύθερη επιλογή ή μια γάτα που γαβγίζει" pic.twitter.com/rqeGL9hxWE


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!