Deutsche Bank: Φήμες για συμβιβασμό με τις ΗΠΑ αναπτερώνουν τη μετοχή της

Έχοντας καταβαραθρωθεί στην αρχή της χρηματιστηριακής συνεδρίασης, η μετοχή της Deutsche Bank κατέληξε με άνοδο στο +6,4% μετά την αναφορά του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων πως η τράπεζα και το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης βρίσκονται κοντά σε συμβιβασμό που θα ρίξει αρκετά το πρόστιμο που καλείται να πληρώσει.

Οι αναφορές, οι οποίες επικαλούνται πρόσωπο με γνώση των συνομιλιών, υποστηρίζουν πως το τελικό ποσό που θα πρέπει να καταβληθεί θα βρίσκεται στην περιοχή των 5,4 δισ. δολαρίων.

Αρχικά, το αμερικανικό υπουργείο επιδίωκε, σύμφωνα με τα όσα διέρρεαν, πρόστιμο της τάξης των 14 δισ. ευρώ.

Η πηγή που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο υποστήριξε πως η τελική συμφωνία μπορεί να ανακοινωθεί εντός των επόμενων λίγων ημερών, και το τελικό ποσό να διαμορφωθεί ελαφρώς διαφορετικά.

Ούτε η Deutsche Bask ούτε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης σχολίασαν την αναφορά.

Η υπόθεση έχει πυροδοτήσει νέο γύρο ανησυχιών γύρω από την τράπεζα, και τις ευρύτερες επιπτώσεις της, με φόντο τις υπόλοιπες δυσκολίες με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η Deutsche Bank. Η μετοχή της στις τελευταίες συνεδριάσεις βρισκόταν στο βαθύ κόκκινο ενώ στη συζήτηση προστέθηκαν οι εικασίες για το εάν το Βερολίνο θα δώσει -ή όχι- στήριξη.

Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!