Παππάς: Θα υποχρεώσουμε την Digea να ρίξει «μαύρο»

Ευθεία επίθεση στην Digea και στους επιχειρηματίες - καναλάρχες εξαπολύει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Παράλληλα απαντώντας στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Ιάσων Φωτήλα εξαπέλυσε επίθεση σε Αλαφούζο, Κοντομηνά και Βαρδινογιάννη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι ντροπή τους - όχι του Φωτήλα – αλλά του Κοντομηνά, του Βαρδινογιάννη και του Αλαφούζου που πιέζουν δημόσιους λειτουργούς» και διαμήνυσε «Όποιος θέλει κόντρα, εδώ είμαστε. Να την κάνει στην πολιτική ηγεσία που αναλαμβάνει και την πολιτική ευθύνη. Διαγωνισμός με τέτοιο έλεγχο δεν έχει ξαναγίνει».

«Κρατηθείτε με τα πόθεν έσχες διότι λέει ένας ότι θα  καταβάλει τις δόσεις από τα κέρδη που θα βγάλει. Μην προτρέχετε. Η επιτροπή θα κάνει την δουλειά της» συνέχισε ο κ. Παππάς για να επισημάνει πως «Τελειώνει ο κύκλος προσπάθειας δημιουργίας εντυπώσεων. Η επόμενη ημέρα της τηλεόρασης θα μας κάνει να θυμόμαστε τα σπαρταρίσματα με μειδίαμα και πικρία για όσα ακούσαμε».

Ρύθμιση και για την Digea

Στο άρθρο του στην «efsyn» ο κ. Παππάς προαναγγέλλει κυβερνητική ρύθμιση η οποία θα υποχρεώνει την Digea να «να μεταδίδει μόνο πρόγραμμα αδειοδοτημένων σταθμών», ενώ όπως γράφει χαρακτηριστικά «θα αυστηροποιηθεί το πλαίσιο των ποινικών κυρώσεων και προστίμων σε περίπτωση παράβασης».   

«Οι μεταρρυθμίσεις μας στον χώρο των Μέσων Ενημέρωσης δεν σταματούν με την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες» σημειώνει δε ο υπουργός Επικρατείας.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Επικρατείας είχε το πρωί «σκληρή» κόντρα με τον  Βουλευτή του Ποταμιού Ιάσων Φωτήλα.

«Αυτή τη στιγμή κάποιοι έχουν κερδίσει μια άδεια. Δεν τους έχει δοθεί ακόμη, δεν είναι αδειούχοι. Υπάρχουν ακόμη ενστάσεις», είπε ο κ. Παππάς και συνέχισε:

«Γι αυτόν τον διαγωνισμό έχουν κατατεθεί αμέτρητες ενστάσεις. Έχει εξαντληθεί το νομικό οπλοστάσιο. Δεν έχει υπάρξει δημόσιος διαγωνισμός που να έχει τέτοια και τόσα επίπεδα ελέγχου. Κρατηθείτε και για την τράπεζα Αττικής, μην προτρέχετε. Και σε σχέση με τα πόθεν έσχες και άλλων υποψηφίων».

Από την πλευρά του κ. Φωτήλας, κάλεσε τον κ. Παππάς να μη πετάξει τις περούκες των δημοσιογράφων που τον ακολουθούσαν στη ΝΥ γιατί όπως είπε θα του χρειαστούν, προκαλώντας την οργή το κ. Παππά.   

Αλαλούμ με τις άδειες

Κυβερνητικό αλαλούμ, επικρατεί με τις τηλεοπτικές άδειες, παρά την πρόσφατη ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης για οριστικούς υπερθεματιστές μετά τον έλεγχο των πόθεν αίσχος.

«Σε κανέναν αυτή τη στιγμή δεν έχει χορηγηθεί άδεια, δεν έχει βγει υπουργική απόφαση"... δήλωσε την Πέμπτη ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος.

«Δεν είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε σε κανέναν από τους τέσσερις Υπερθεματιστές ότι θα πάρει την άδεια, συντρέχουν και άλλες προϋποθέσεις» δήλωνε την ίδια ώρα σε συνέντευξή του ο Νίκος Παππάς.
 

Πηγή: thetoc.gr


Πηγή: www.gazzetta.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!