Στείλε την είδηση

Συμβαίνει κάτι σημαντικό στη γειτονιά σου;
Θέλεις να σχολιάσεις κάποιο γεγονός;
Στείλε μας ένα μήνυμα avatonpress@gmail.com

FBI: Προειδοποιεί να καλύπτονται οι κάμερες των υπολογιστών

​Μέσα στη χρονιά που μας πέρασε το FBI άνοιξε σκληρή αντιπαράθεση με την Apple λόγω του ότι η δεύτερη αρνήθηκε να ανοίξει πίσω πόρτα στο iOS για να μπορέσουν οι αρχές να αποκτήσουν πρόσβαση στο iPhone 5c που ανήκε σε τρομοκράτη.

Ωστόσο, εκτός από την Apple κριτική έχουν δεχτεί και άλλες εταιρείες (βλέπε Google) και υπηρεσίες λόγω της κρυπτογράφησης που υιοθετούν η μια μετά την άλλη.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο διευθυντής του FBI δεν μπορεί να δίνει συμβουλές για την προστασία της ιδιωτικότητας των χρηστών. Σε πρόσφατη ομιλία του, ο James Comey αναφέρθηκε στις κάμερες των υπολογιστών προτείνοντας να τις καλύψουμε για την προστασία της ιδιωτικής μας ζωής.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι κάμερες είναι ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους των hackers, καθώς μόλις αποκτήσουν πρόσβαση, μπορούν να παρακολουθήσουν και να καταγράψουν όσα συμβαίνουν στο οπτικό πεδίο της κάμερας, χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες για να εκβιάσουν τα θύματά τους, να αποκτήσουν πρόσβαση σε άλλα συστήματα ασφαλείας ή να κάνουν ακόμη χειρότερα πράγματα.

Επιπλέον, ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν κάποια βασικά πράγματα που πρέπει να κάνεις και η κάλυψη της webcam είναι ένα από αυτά. Αν πας σε οποιοδήποτε κυβερνητικό γραφείο… έχουμε καλύψει όλες τις κάμερες. Αυτό το κάνεις για να μην μπορούν άνθρωποι που δεν έχουν το δικαίωμα, να σε παρακολουθούν». Η κάλυψη των καμερών δεν γίνεται μόνο στους υπολογιστές, αλλά σε σε κινητά και όλες τις υπόλοιπες συσκευές.

Να θυμίσουμε ότι πριν από μερικούς μήνες ο Mark Zuckerberg, ο CEO του Facebook για να γιορτάσει την επιτυχία του Instagram είχε ανεβάσει μια φωτογραφία του και στο φόντο εμφανιζόταν το laptop του στο οποίο είχε καλύψει με ταινία μικρόφωνο και κάμερα. Αυτό φυσικά έκανε τον γύρο του κόσμου και σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.

 

πηγή: techblog.gr


Πηγή: www.star.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!

^ Αρχή σελίδας