H φοροκαταιγίδα του Φθινοπώρου φέρνει επικοινωνιακό ντελίριο -Αδειες, ΔΕΘ, Ευρωμεσογειακή Σύνοδος και... κορδέλες

Περισσότερο θέαμα και λιγότερο άρτο- δεδομένων των ασφυκτικών δημοσιονομικών-περιλαμβάνει η πρωθυπουργική ατζέντα για τις επόμενες δέκα ημέρες, με βασικό στόχο της κυβέρνησης να βγει κερδισμένη επικοινωνιακά.

Στον αστερισμό της δημοπράτησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών και ενόψει της φθινοπωρινής φοροκαταιγίδας, στο Μαξίμου ανεβάζουν ρυθμούς προετοιμασίας. ΔΕΘ και ευρωμεσογειακή Σύνοδος είναι σε πρώτο πλάνο. Δύο ημερομηνίες ( 9 και 10 Σεπτεμβρίου) που το περιβάλλον του κ. Τσίπρα χαρακτηρίζει «σταθμούς» και στις οποίες δίνεται ιδιαίτερη έμφαση από πολλές απόψεις.

Και ο ίδιος ο πρωθυπουργός όμως βγαίνει μπροστά και ετοιμάζεται πάλι να κόψει κορδέλες. Μετά το νοσοκομείο στη Σαντορίνη και το αεροδρόμιο στην Πάρο, παίρνει σειρά η φιέστα για τα εγκαίνια στα νέα τμήματα της «Ολυμπίας Οδού».

Ελλείψει υποσχέσεων «ποντάρουν» στο… ταμείο από τις τηλεοπτικές άδειες

Το κυβερνητικό στρατόπεδο ενόψει ΔΕΘ «ιδρώνει», ώστε να μπορέσει να εξαγγείλει έστω κάποιες μικροπαρεμβάσεις που θα ανακουφίζουν τους πολίτες για να μη καταρρεύσει το κοινωνικό  προφίλ της κυβέρνησης. 

Ακόμη, θεωρείται βέβαιο ότι πέρα από την αναφορά στα πεπραγμένα της κυβέρνησης θα αναδειχθεί καταλλήλως και το «ταμείο» από τις τηλεοπτικές άδειες .Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr το κυβερνητικό στρατόπεδο προσανατολίζεται ήδη «να καλύψει τρύπες», ενώ ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει το στίγμα για την περαιτέρω αξιοποίηση των χρημάτων. Περίοπτη θέση στο κυβερνητικό αφήγημα θα έχει η «μάχη» με τα συμφέροντα και τη διαπλοκή ενώ θα υπάρχουν  αναφορές στη «δίκαιη ανάπτυξη» , την απασχόληση και την προσέλκυση επενδύσεων.

Στο Μαξίμου έμποροι, βιοτέχνες , εξαγωγείς

Με φόντο τα παραπάνω και για να εμπλουτιστεί η πρωθυπουργική ομιλία για τη ΔΕΘ, ο Αλέξης Τσίπρας θα υποδεχτεί στις 12μμ στο Μαξίμου παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας. 

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το Βιοτεχνικό, το Επαγγελματικό, ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος θα εκπροσωπηθούν στη σημερινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό με τους βασικούς άξονες της ομιλίας Τσίπρα να οριστικοποιούνται την επόμενη εβδομάδα.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!