Εντονες αντιδράσεις για το νέο Hotspot στη Λέσβο


Κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λέσβου συγκαλείται σήμερα, αναφορικά με τη προοπτική δημιουργίας νέας δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, στο παλιό στρατιωτικό φυλάκιο, στον Καρά Τεπέ. Ήδη από την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιούνται εργασίες διαμόρφωσης στο συγκεκριμένο χώρο, οι οποίες προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του Δήμου και της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου. Μάλιστα, με επιστολές του στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και στον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, εξέφρασε «ξεκάθαρα και κατηγορηματικά την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια ή ακόμα και πρόθεση των συναρμόδιων Υπουργείων, που έχει να κάνει με τη δημιουργία νέας δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο νησί της Λέσβου».
Εν τω μεταξύ, μηδενικές ήταν για ένα ακόμα 24ωρο οι ροές μεταναστών και προσφύγων στο βόρειο Αιγαίο. Συγκεκριμένα, από τη Πέμπτη μέχρι και χθες ο πρωί, στη Λέσβο, στη Χίο και στη Σάμο δεν κατεγράφη κανένα νέο περιστατικό παράνομης εισόδου. Συνολικά ο αριθμός των εγκλωβισμένων στα νησιά του βορείου Αιγαίου προσφύγων και μεταναστών ανέρχεται στους 9.852.

Πηγή: www.imerisia.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!