Αξιωματούχος ΟΗΕ: Τραμπ, Λεπέν και Φάρατζ χρησιμοποιούν τακτικές φόβου που μοιάζουν με του ISIS

Ο επικεφαλής ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι διαδίδει «εξευτελιστικές φυλετικές και θρησκευτικές» προκαταλήψεις, ενώ προειδοποίησε ότι η άνοδος των λαϊκιστικών πολιτικών μπορεί να γίνει βίαιη.  

Μιλώντας σε ένα συνέδριο, ο Ζεΐντ Ραάντ Αλ Χουσεΐν ανέφερε ότι απευθυνόταν στον Ολλανδό ηγέτη της ακροδεξιάς Γκέερτ Βίλντερ και άλλους «λαϊκιστές, δημαγωγούς και άλλους πολιτικά φαντασιόπληκτους».

Κατονομάζοντας τον Τραμπ, τον Νάιτζελ Φάρατζ και την Μαρίν Λεπέν μεταξύ άλλων, τους κατηγόρησε ότι χρησιμοποιούν τακτικές φόβου παρόμοιες με εκείνες του Ισλαμικού Κράτους.

«Μην μπερδεύεστε, σαφώς δεν εξισώνω τις δράσεις των δημαγωγών εθνικιστών με εκείνες του ISIS. Αλλά με τον τρόπο επικοινωνίας, τη χρήση της μισής αλήθειας και της υπεραπλούστευσης, η προπαγάνδα του ISIS χρησιμοποιεί τακτικές παρόμοιες με εκείνων των λαϊκιστών», είπε σύμφωνα με το Reuters.

«Η ιστορία ίσως να έχει διδάξει στον κ. Βίλντερς και τους ομοίους του πόσο αποτελεσματικά μπορεί να μετατραπεί σε όπλο η ξενοφοβία και η μισαλλοδοξία. Η ατμόσφαιρα θα γεμίσει μίσος. Σε αυτλό το σημείο, μπορεί εύκολα να εκτραχυνθεί σε κολοσσιαία βία», προειδοποίησε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!