Οι τρεις συλληφθείσες στο Παρίσι καθοδηγούνταν από την ISIS

Οι τρεις γυναίκες που συνελήφθησαν για το όχημα που εντοπίστηκε γεμάτο με φιάλες υγραερίου κοντά στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων στη γαλλική πρωτεύουσα καθοδηγούνταν από τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και ήταν απόλυτα προσηλωμένες στον σκοπό τους, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο εισαγγελέας του Παρισιού.

«Ένας τρομοκρατικός πυρήνας που αποτελείτο από νεαρές γυναίκες εξαρθρώθηκε» δήλωσε ο Φρανσουά Μολέν. «Έπαιρναν οδηγίες από πρόσωπα στη Συρία, που βρίσκονται στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο εισαγγελέας του Παρισιού εξέφρασε, δε, την εκτίμηση ότι το γεγονός πως οι νεαρές αυτές γυναίκες πέρασαν στη δράση, δείχνει πως η ISIS θέλει να δημιουργήσει πυρήνες μαχητριών.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τρεις γυναίκες ηλικίας 39, 23 και 19 ετών.

Νωρίτερα, την Παρασκευή εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών είχε ανακοινώσει ότι οι τρεις γυναίκες σχεδίαζαν επίθεση σε σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού.

«Εστάλη επείγον σήμα σε όλους τους σιδηροδρομικούς σταθμούς, όμως εκείνες σχεδίαζαν να επιτεθούν στο Γκαρ ντε Λιόν την Πέμπτη» ανέφερε.


Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!