Ξεκίνησε το «Kίνημα του ωτοστόπ» στη Θεσσαλονίκη - Βάλε το ειδικό αυτοκόλλητο στο αυτοκίνητο


Τι κι αν δεν υπάρχουν λεωφορεία στην Θεσσαλονίκη, οι υποχρεώσεις τρέχουν και ο κάθε ένας πρέπει να είναι στην ώρα του κάπου.

Εδω έρχεται το «Κίνημα του ωτοστόπ» για να δώσει, κάποια λύση σε όσους δεν έχουν μέσο να κινηθούν.
Για έβδομη μέρα χωρίς λεωφορεία η πόλη εξαιτίας της επίσχεσης εργαζομένων στον ΟΑΣΘ και οι κάτοικοι μπορούν να μπαίνουν στη σελίδα της ομάδας στο facebook «Κίνημα ωτοστόπ» για να φτάσουν στη δουλειά τους.

Ο τρόπος είναι απλός. Τα μέλη της δημόσιας ομάδας κοινοποιούν την ώρα που θα ξεκινήσουν και την διαδρομή που θα ακολουθήσουν, προκειμένου άνθρωποι που δεν διαθέτουν μέσο, να το δουν και να σπεύσουν σε σημεία της διαδρομής ώστε να κάνουν ωτοστόπ.
Παράλληλα το κίνημα εξέδωσε και αυτοκόλλητα, τα οποία οι οδηγοί που επιθυμούν να συμμετέχουν θα κολλήσουν στο παρμπρίζ τους, ώστε να ξέρουν οι πεζοί ότι το ωτοστόπ τους, θα βρει ανταπόκριση.
Ενδεικτική ανάρτηση στο Facebook

«Είχα την ιδέα πριν από περίπου δύο ημέρες και εξεπλάγην που πήρε τόσο σύντομα, τόσο μεγάλες διαστάσεις» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εμπνευστής του "Κινήματος ωτοστόπ" Δημήτρης Παπαγεωργίου.
Πεποίθησή του είναι, ότι με αφορμή το πρόβλημα μετακίνησης, ο κόσμος θα γίνει λιγότερο φοβικός και θα προσπαθήσει να έρθει πιο κοντά στον συμπολίτη του, σπάζοντας "τον δισταγμό και την αποξένωση της εποχής".
Η ιδέα είναι απλή και παραπέμπει σε παλαιότερες εποχές που ήταν πιο διαδεδομένη γιατί, "οι άνθρωποι", όπως λέει ο κ.Παπαγεωργίου, "δεν φοβόντουσαν, ούτε ήταν αποξενωμένοι".
«Όσοι οδηγούμε λοιπόν, μπορούμε να περνάμε από στάσεις και να παίρνουμε κόσμο στο αυτοκίνητο μας, να γράφουμε σε χαρτάκι τον προορισμό μας για να το βλέπουν οι ενδιαφερόμενοι και οι πεζοί, απλά, να σηκώνουν τον αντίχειρα» εξηγεί.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!