Αρχίζει η δίκη της Marfin

Εκλογικές αναμετρήσεις, αποχή δικηγόρων, απουσία ουσιωδών μαρτύρων, κωλύματα στο πρόσωπο συνηγόρων της πολιτικής αγωγής είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που εδώ και χρόνια η υπόθεση δεν έχει ξεκινήσει ούτε σε πρώτο βαθμό.

Σήμερα στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου έχουν παραπεμφθεί δύο άτομα. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, η αρχική ομάδα περίπου 12 νεαρών ατόμων, που έφεραν ξύλα, ρόπαλα, βαριοπούλες και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, διαχωρίστηκε σε δύο υποομάδες, η μία από τις οποίες κατευθύνθηκε στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» και η άλλη στο υποκατάστημα της Marfin. Κατηγορούμενοι είναι ο Θ. Σίψας και ο Παύλος Αντρέεβ, που βαρύνονται κατά περίσταση τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της έκρηξης, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικής βόμβας και της απρόκλητης φθοράς ξένης περιουσίας.

Παρά τα όσα τους αποδίδονται όμως στο κατηγορητήριο, και οι δύο κατηγορούμενοι μετά την απολογία τους στον ανακριτή αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα). Ο εκ των συνηγόρων Δημήτρης Κατσαρής υποστηρίζει πάντως, πως η εμπλοκή του εντολέα του Θ. Σίψα είναι αποτέλεσμα "ενός άθλιου επικοινωνιακού παιχνιδιού πάνω στους τάφους τριών νεκρών ανθρώπων".

"Με μοναδικό στοιχείο ένα ασφαλίτικης έμπνευσης ανώνυμο σημείωμα, το κράτος στοχοποιεί τον σύντροφο και τον κατηγορεί για το θάνατο των τριών εργαζομένων. Ο πραγματικός λόγος όμως, είναι η πολιτική του ταυτότητα, η συνεχής και συνεπής συμμετοχή του στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες" αναφέρει η Συνέλευση αλληλεγγύης στον σύντροφο Θοδωρή Σίψα, η οποία προχωρά σε κάλεσμα αλληλέγγυους στο Πρωτοδικείο της Αθήνας επί της οδού Δέγλερη.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!