Παγκόσμιος συναγερμός: Σε εφαρμογή το σχέδιο της NASA για να σώσει την ανθρωπότητα από αφανισμό!

Με επιτυχία, στις δύο τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος, εκτοξεύτηκε, όπως είχε προγραμματιστεί (πάνω σε ένα πύραυλο «'Ατλας V»), ο ρομποτικός «κυνηγός» αστεροειδών Osiris-Rex της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA), από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα.

Θα φορέσει το καλύτερο χαμόγελό του... Θα χαιρετίσει αγωνιστικά τους κομματικούς κλακαδόρους που ακόμα και σήμερα πίνουν νερό στο όνομά…
Σάλος προκλήθηκε στο Βέλγιο από την αποκάλυψη ενός ερωτικού σκανδάλου, με πρωταγωνίστρια μια γυναίκα δήμαρχο.
Ειδικές αναφορές στα ζητήματα της μετανάστευσης, της συνοχής της Ευρώπης και της ασφάλειας έκαναν οι ηγέτες που συμμετέχουν στη Σύνοδο…
Τον προβληματισμό τους για την υποχώρηση του ρόλου της Ευρώπης κατέθεσαν οι ηγέτες που παραβρίσκονται στη Σύνοδο Μεσογειακών Χωρών της…
Υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες η γυναίκα έχει λίγο αίμα που μοιάζει με περίοδο, ενώ ήδη έχει προκύψει πρόσφατα εγκυμοσύνη.…
Τι δείχνουν τα άστρα για τη δεύτερη αξιολόγηση;
Με ένα... ανύπαρκτο μπικίνι εμφανίστηκε στο «νησί των ανέμων» η Ελληνίδα πορνοστάρ.
Στην ξαπλώστρα του beach bar, ή στην πόλη, αυτά είναι τα 10 κομμάτια που έγιναν soundtrack του καλοκαιριού μας.

Με την εκτόξευση αυτή, άρχισε έτσι μια επταετής φιλόδοξη αποστολή, με στόχο το Osiris-RΕx, βάρους δύο τόνων, μεγέθους ενός οχήματος βαν και κόστους ενός δισεκατομμυρίων δολαρίων, να φθάσει στον αστεροειδή Μπενού, να πάρει δείγματα από την επιφάνειά του και να τα επιστρέψει στη Γη για μελέτη.

Πρόκειται για έναν αστεροειδή διαμέτρου 500 μέτρων, ο οποίος δημιουργήθηκε πριν από 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια, σχεδόν ταυτόχρονα με τη Γη. Η τροχιά του, δε, τον κατατάσσει στα εν δυνάμει επικίνδυνα ουράνια σώματα να διασταυρωθούν κάποια στιγμή με τον πλανήτη μας (υπάρχει μια πιθανότητα στις 800 να πέσει πάνω στη Γη μετά από 166 χρόνια).

Το Osiris-REx θα πλευρίσει τον αστεροειδή - κάτι που αναμένεται να συμβεί τον Αύγουστο του 2018 - και θα τον μελετήσει από ύψος 700 μέτρων για περίπου δύο χρόνια με τις κάμερές του, ώσπου να επιλεγεί το καταλληλότερο σημείο στην επιφάνειά του και να γίνει η λήψη του δείγματος βάρους τουλάχιστον 60 γραμμαρίων, που μπορεί να φθάσει ακόμα και τα δύο κιλά.

Θα είναι η πρώτη φορά που - αν το σχέδιο ευοδωθεί - θα φθάσει στα χέρια των επιστημόνων μια τόσο μεγάλη ποσότητα ύλης από ένα ουράνιο σώμα πέρα από τη Σελήνη (μετά το πρόγραμμα «Απόλλων» στη δεκετία του '70).

Τελικά το σκάφος θα αγγίξει σχεδόν τον αστεροειδή και θα απλώσει ένα ρομποτικό βραχίονα μήκους 3,4 μέτρων, ο οποίος αρχικά θα χρησιμοποιήσει αέριο αζώτου για να προκαλέσει έκρηξη στην επιφάνεια-στόχο, ενώ στη συνέχεια, θα «ρουφήξει» το δείγμα με ένα συλλέκτη.

Αν αποτύχει την πρώτη φορά, θα μπορεί να δοκιμάσει άλλες δύο. Εφόσον τα καταφέρει, το Osiris-REx θα επιστρέψει το δείγμα μέσα σε μια κάψουλα που προγραμματίζεται να πέσει στη Γη με αλεξίπτωτο, στην έρημο της Γιούτα, το 2023. Το ίδιο το ρομποτικό σκάφος θα συνεχίσει να βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι δεν θα είναι η πρώτη αποστολή σε αστεροειδή. Είχαν προηγηθεί οι Ιάπωνες που το 2005 έστειλαν το σκάφος τους Χαγιαμπούσα στον αστεροειδή Ιτοκάβα και, παρά τα προβλήματα που συνάντησαν, κατάφεραν να φέρουν πίσω στη Γη μια πολύ μικρή, αλλά πολύτιμη ποσότητα δείγματος (λιγότερο από ένα χιλιοστό του γραμμαρίου)…


Πηγή: www.newsbomb.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!