Non stop αναζήτηση πλουσίων «φίλων»

Μόλις... ένα δισ. δολάρια πρέπει να συγκεντρώσει ακόμα η Χίλαρι Κλίντον για να καταφέρει να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου, εκτιμούν οι σύμβουλοι της.

Και η υποψήφια των Δημοκρατικών, στη ραστώνη του καλοκαιριού, οργώνει τις εύπορες περιοχές αναζητώντας πλούσιους φίλους.  

Στις τελευταίες 10 ημέρες του Αυγούστου μέχρι χθες, 30 Αυγούστου, η Κλίντον αφιέρωσε τις επτά στην προσπάθεια και παραβρέθηκε σε 20 διαφορετικές εκδηλώσεις- αποκομίζοντας έως και επταψήφια ποσά.  

Το 1 δισ. δολάρια είναι ποσό παρόμοιο με αυτό που συγκέντρωσαν Ομπάμα και Μιτ Ρόμνεϊ στην εκστρατεία του 2012.

Οπως είπε ο Ντένις Τσενγκ, οικονομικός διευθυντής της εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον, βρίσκονται στα μισά του δρόμου όσον αφορά στην επίτευξη των χρηματοδοτικών στόχων αυτόν τον μήνα. 

Κτίζοντας στις επιτυχημένες τακτικές του εσωκομματικού πολιτικού αντιπάλου της Μπέρνι Σάντερς, η Κλίντον επιτάχυνε την προσπάθεια να συγκεντρώσει χρήματα από μικρούς δωρητές, στέλνοντας email σε υποστηρικτές της με την προειδοποίηση ότι «δεν πετυχαίνει τους στόχους της» τον Αύγουστο. 

Αλλά παρότι η υποψήφια πρόεδρος των Δημοκρατικών θέλει να δείχνει ότι στηρίζεται στις μικρές προσφορές, τονίζοντας ότι κατά μέσο όρο η κάθε δωρεά ήταν μόνο 44 δολάρια τον Ιούλιο, στην πραγματικότητα εξακολουθεί να βασίζεται στους πλούσιο παραδοσιακό κατεστημένο του κόμματος της από τον χρηματοπιστωτικό, τον τεχνολογικό, τον αθλητικό και τον καλλιτεχνικό χώρο.   

Στην Καλιφόρνια για παράδειγμα επισκέφθηκε το σπίτι του θρύλου του μπάσκετ, Μάτζικ Τζόνσον και της συζύγου του Κούκι, πριν περάσει και από την Χολιγουντιανή βίλα του διάσημου ζεύγους Τζέσικα Μπίελ- Τζάστιν Τιμπερλέικ, όπου σε συγκέντρωση μόνο 100 ατόμων εξασφάλισε «δωρεές» άνω των 3,3 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Λίγο αργότερα, μια επιλεγμένη ομάδα περίπου 20 προσκεκλημένων πλήρωσαν 200.000 δολάρια ο καθένας για να έχει την τιμή να δειπνήσει με την Χίλαρι Κλίντον στο σπίτι της Λωρέν Πάουελ Τζομπς, χήρας του ιδρυτή της Apple Στηβ Τζομπς. 

Αντίστοιχα στο Nantucket της Μασαχουσέτης οι καλεσμένοι έναντι 27.000 δολαρίων ο καθένας τσίμπησαν ορεκτικά με την κ.Κλίντον στο Innisfree, το κτήμα που ανήκει στην Ελίζαμπεθ Μπάγκλεϊ, πρώην πρεσβευτή στην Πορτογαλία. 

Σε αντίθεση με την Κλίντον, ο Ντόναλντ Τραμπ μέχρι τώρα έχει παραβρεθεί σε ελάχιστες τέτοιες εκδηλώσεις αν και έχει καταφέρει να συγκεντρώσει μέσα στον Ιούλιο 80 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή μόνο 10 εκατομμύρια λιγότερα από την αντίπαλο του. 

Στο δημοφιλές θέρετρο The Hamptons του Λονγκ Αϊλαντ βρέθηκε η Χίλαρι τις τελευταίες ημέρες για έξι διαφορετικές εκδηλώσεις σε 48 ώρες.

Εκτιμάται ότι συγκέντρωσε 14 εκατομμύρια δολάρια.

Σε μια από τις εκδηλώσεις αυτές στο σπίτι του τραγουδιστή Τζίμι Μπάφετ, τα «εισιτήρια» για τους VIP, που εξασφάλιζαν μεταξύ άλλων προνομιακές θέσεις και κατ'ιδίαν συνάντηση με την υποψήφια, κόστιζαν 100.000 το άτομο.

Την διασκέδαση των καλεσμένων είχε αναλάβει ο Μπον Τζόβι.   


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!