Εξεταστική για τα ΜΜΕ: Δεν αποκαλύπτει τον ιδιοκτήτη offshore που «μπήκε» στην Αυγή ο κ.Στούμπος

Στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, βρέθηκε η εφημερίδα «Αυγή.

Αντικείμενο της κατάθεσης του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρίας Δημήτρη Στούμπου, ήταν ο δανεισμός και οι εγγυήσεις του και η κυπριακή εταιρία, που φέρεται να συμμετείχε σε αύξηση Μ.Κ. σε ποσοστό 2,5% περίπου (100.000 ευρώ).

Αναλυτικότερα, ο κ. Στούμπος, δήλωσε πως η εφημερίδα έχει συνάψει το 2009, δάνειο ύψους 1,2 εκατ. ευρώ από την Εθνική τράπεζα, το οποίο είναι εξυπηρετούμενο, έχοντας σήμερα υπόλοιπο της τάξης των 930.000 ευρώ. Ωστόσο από την αντιπολίτευση ασκήθηκε κριτική κυρίως για το γεγονός πως η κυκλοφορία της τάξης των 1.500 φύλλων (του καθημερινού εντύπου) δεν δικαιολογεί το ύψος του δανείου, λαμβάνοντας υπόψιν την αρνητική σχέση μεταξύ του ενεργητικού και παθητικού της επιχείρησης. Για το λόγο αυτό, ο κ. Στούμπος επικαλέστηκε επιστολή την οποία έστειλε ο τότε επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην Εθνική τράπεζα, προκειμένου να εγγυηθεί την δυνατότητα αποπληρωμής του δανείου.

«Η επιστολή αυτή δεν είναι εγγυητική αλλά δήλωση πατρωνίας, μια αναφορά που κάνει μια μητρική εταιρία απέναντι σε ένα πιστωτικό ίδρυμα για να επηρεάσει τη βούληση του και να χορηγήσει το δάνειο. Δεν είναι όμως εγγύηση», δήλωσε από την πλευρά της ΝΔ, ο Κώστας Τζαβάρας, δίνοντας τον τόνο του αντιπολιτευτικού πνεύματος στην αίθουσα.

Πάντως μεγάλη συζήτηση έγινε για κυπριακή εταιρία, την οποία η αντιπολίτευση χαρακτήρισε offshore- κάτι που όμως δεν δέχθηκε η ο κ. Στόυμπος- η οποία εμφανίζεται να έχει συμμετάσχει σε αύξηση ΜΚ. Μάλιστα παρά τις συνεχείς προκλήσεις, ο διευθύνοντας σύμβουλος της Αυγής δεν δέχθηκε να αποκαλύψει το όνομα των φυσικών προσώπων της εταιρίας.

Tέλος, η αντιπολίτευση εστίασε την προσοχή της και στο ύψος των διαφημίσεων που έχει λάβει η «Αυγή», ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια κυρίως από τις τράπεζες. Ο κ. Στούμπος αναγνώρισε πως το 2015 η διαφήμιση ανέβηκε στο 1 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας όμως πως η εφημερίδα δεν έχει λάβει σχετικές καταχωρήσεις από δημόσιους οργανισμούς.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!