Μαϊστόροβιτς: "Δεν είμαι one man show"

Πριν από μόλις τρια χρόνια, έπαιζε ακόμα μπάλα. Πριν από έξι χρόνια μάλιστα, έπαιζε μπάλα στο ίδιο γήπεδο, που χθες (11/9) μπήκε ως τεχνικός διευθυντής. Όμως για τον Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, ο ποδοσφαιριστής πλέον έχει «πεθάνει».

Άλλωστε σήμερα (12/9) παρουσιάστηκε επισήμως από την ΑΕΚ, ως τεχνικός διευθυντής. Και ο Σουηδός μίλησε για τον στόχο του πρωταθλητισμού, για τη νοοτροπία που θα έχει και ο ίδιος αλλά και οι παίκτες που θα φέρει, αλλά κυρίως για την ανάγκη να γίνει ομαδική δουλειά. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μαϊστόροβιτς στην παρουσίασή του από την ΑΕΚ:

"Πρώτα απ’ όλα θα πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι πίσω στην ΑΕΚ. Ανυπομονώ γι αυτή την δουλειά. Χρειάζεται υπευθυνότητα και σκληρή δουλειά. Ξέρω την νοοτροπία και τις απαιτήσεις της ομάδας. Αν δεν ήμουν έτοιμος, δεν θα έπαιρνα αυτή την ευκαιρία. Η ομάδα έχει μια καλή βάση για να δουλέψω. Αισθάνομαι πως κινούμαστε στην σωστή κατεύθυνση.  Νομίζω πως η ομάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις για να πετύχει. Πρέπει να πιστέψουμε στο πρότζεκτ, να μείνουμε ενωμένοι. Και αν πιστέψουμε σ’ αυτό, αν δουλέψουμε όλοι μαζί σ’ αυτό, θα πετύχουμε. Η ποιότητα υπάρχει, η ιστορία της ΑΕΚ είναι σημαντική και αν δουλέψουμε σαν οικογένεια, θα πετύχουμε τον σκοπό μας. Και πιστεύω πως αν όλοι πιστέψουμε στον στόχο μας, θα πετύχουμε".

- Θα μας αναλύσετε το πρότζεκτ και τι σας έχει ζητηθεί από τον κύριο Μελισσανίδη πριν αναλάβετε;

"Όλοι ξέρουν την ιστορία της ΑΕΚ. Είναι μια μεγάλη ομάδα. Έχει περάσει δύσκολα. Όλες οι προϋποθέσεις είναι καλές για να προχωρήσει και υπάρχει η καλή βάση για να δουλέψει κανείς. Για μένα, υπάρχει η δουλειά, πρέπει να είμαι συνεχώς κοντά στην ομάδα, να είμαι προσηλωμένος και να πάω βήμα το βήμα. Αυτή η ομάδα αξίζει να είναι στην κορυφή. Και αν όλοι δουλέψουμε προς την ίδια κατεύθυνση και δουλέψουμε όλοι για τον ίδιο σκοπό, θα πετύχουμε".

- Τι σημαίνει για σας, ο ρόλος του τεχνικού διευθυντή;

"Δεν θα είμαι ο άνθρωπος που θα αποφασίζει πως θα παίζει η ομάδα. Είναι μια θέση που απαιτεί υπευθυνότητα. Δεν είναι υπόθεση ενός ανθρώπου. Είναι ομαδική δουλειά. Πρέπει να πιστέψουμε όλοι στην ομαδική δουλειά. Είναι δύσκολο και χρειάζεται πολύ μεγάλη υπευθυνότητα. Όλοι ξέρουν την ιστορία της ομάδας. Πρέπει όλοι να καθίσουμε κάτω, ο εκτελεστικός διευθυντής, ο προπονητής , όλοι και να βρούμε τον τρόπο να πετύχουμε. Δεν είναι δουλειά μόνο ενός. Πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί".

- Έχετε καταλήξει σε κάποια πρόσωπα για το τμήμα σκάουτινγκ;

"Όχι ακόμα. Έχουμε ανθρώπους που δουλεύουν σ’ αυτό το κομμάτι. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να περάσω χρόνο με την ομάδα και να δω πως δουλεύουν τα πράγματα. Και βήμα το βήμα, να δούμε τι θα κάνουμε και πως προχωρήσουμε".

- Παίζει ρόλο το γεγονός πως η πρώτη σας δουλειά ως τεχνικός διευθυντής, είναι στην ομάδα που έχετε παίξει μπάλα;

"Φυσικά αυτό με βοηθά. Όταν ήμουν εδώ, ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Τα τρια τελευταία χρόνια, δουλεύω ως μάνατζερ και έχω δημιουργήσει ένα δίκτυο που θα με βοηθήσει. Το καλό είναι πως ξέρω τι περιμένουν οι οπαδοί από την ομάδα, ξέρω ανθρώπους εδώ, ξέρω το μέγεθος της ομάδας και αυτό μπορεί να με βοηθήσει. Είναι σημαντικό που βρίσκομαι σε γνώριμο περιβάλλον".

- Τι έχει αλλάξει στην ΑΕΚ;

"Όταν ήρθα στην Ελλάδα, όλα ήταν στην κορυφή, αλλά σιγά – σιγά ήρθε η κρίση. Εμείς προσπαθούσαμε να κάνουμε το καλύτερο. Η μεγάλη διαφορά είναι στις υποδομές και στην λειτουργία. Τώρα όλα είναι οργανωμένα. Η ομάδα έχει δημιουργήσει μια εντυπωσιακή βάση για δουλειά. Το προπονητικό κέντρο είναι κορυφαίο και το γήπεδο είναι αυτό που περιμένουμε όλοι".

- Τι έχετε ως άμεσο στόχο;

"Είναι αδύνατον να πεις τι θα κάνεις τον Γενάρη ή τι θα κάνεις το καλοκαίρι. Πρέπει να βρούμε τις δυνατότητες που υπάρχουν. Έχουμε μεγάλες προσδοκίες με τις μεταγραφές που έκανε. Η ομάδα θέλει χρόνο αλλά έχει ποιότητα για να μπορέσει να πάρει το πρωτάθλημα. Χρειάζεται σκληρή δουλειά. Και θα δούμε τι θα γίνει τον Γενάρη. Πρώτα απ’ όλα θέλω να περάσω χρόνο με την ομάδα και να δω πως δουλεύουν τα πράγματα".

- Ένα σχόλιο για το πρώτο ματς της ΑΕΚ και αν ζηλέψατε λίγο βλέπω τους παίκτες να παίζουν;

"Δεν ζήλεψα, γιατί δεν είναι κάτι που μου λείπει. Το συναίσθημα που είχα ως παίκτης, είναι το ίδιο και ως τεχνικός διευθυντής. Και όταν βλέπεις το γήπεδο και τον κόσμο, ενθουσιάζεσαι. Υπήρχε λίγο άγχος ως πρώτο μέρος. Αλλά τρεις βαθμοί και τέσσερα γκολ, είναι σημαντική αρχή. Το επόμενο πρωί ξυπνήσαμε όλοι χαρούμενοι αλλά ξέρουμε πως υπάρχει δρόμος ακόμα".

- Θα επικεντρωθείτε σε συγκεκριμένες αγορές;

"Το πιο σημαντικό είναι να φέρνεις καλούς παίκτες. Και δεν έχει σημασία η καταγωγή τους. Πρέπει να φέρουμε τους κατάλληλους παίκτες, για την δουλειά που τους θέλει που τους θέλει ο προπονητής. Θα πρέπει να έχουν τη νοοτροπία για να παίξουν σε μεγάλο σύλλογο. Θα πρέπει να είναι παίκτες που όταν έρχονται εδώ, θα δουλέψουν και θα έχουν νοοτροπία να βοηθήσουν την ομάδα να γίνει πρωταθλήτρια".

Μπάγεβιτς: "Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε"

Πριν από περίπου επτά χρόνια, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς είχαν καθίσει δίπλα – δίπλα σε συνέντευξη Τύπου πριν από ευρωπαϊκό ματς της ΑΕΚ. Σήμερα και πάλι κάθισε ο ένας δίπλα στον άλλον, αλλά με διαφορετικούς ρόλους, στην ίδια ομάδα. Ο ένας εκτελεστικός διευθυντής και ο άλλος τεχνικός διευθυντής. Και ο Μπάγεβιτς ήταν αυτός που καλωσόρισε και πάλι τον Μαϊστόροβιτς στην οικογένεια της ΑΕΚ.

"Καλωσορίζω τον Ντάνιελ στην οικογένεια της ΑΕΚ. Είχαμε και συνεργασία δυο χρόνια, τον είχα σαν παίκτη. Ως παίκτης ήταν πολύ καλός. Είναι σοβαρό παιδί. Τελευταία κάνει άλλη δουλειά και θα κάνει όσο μπορεί πιο γρήγορα, αυτά που θέλουμε όλοι και να έχουμε αποτελέσματα απ’ αυτή την δουλειά. Του εύχομαι καλή επιτυχία. Έχουμε πλέον κάτι που πιστεύω πως θα πετύχουμε. Έχουμε συζητήσει πολύ με τον Ντάνιελ. Έχουμε συμφωνήσει πως όλοι βλέπουμε θετικά αυτό που μας περιμένει. Και μεταξύ μας δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Ξέρουμε τι δουλειά έχουμε και τι θέση έχουμε. Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι το πλάνο για άμεση απόδοση. Ο Ντάνιελ έχει ορισμένα πράγματα στο μυαλό του, δεν πρέπει να περιμένουμε, αν χρειάζεται κάτι, θα το κάνουμε γρήγορα. Θα είμαστε συνέχεια σε δουλειά. Και οι προηγούμενοι έχουν κάνει δουλειά. Όλοι. Το μοντέλο θα το δούμε. Δεν νομίζω πως θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Είμαστε όλοι υπεύθυνοι στην θέση που είμαστε και θα γίνουν όλα σωστά. Αν είμαστε πιο δυνατοί, θα το δείξει η εικόνα και το αποτέλεσμα".


Πηγή: www.sport24.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!