Τσίπρας στη ΔΕΘ: Του δώρισαν τραχανά και τριαντάφυλλο υπό τους ήχους της... ροκ φιλαρμονικής! [pics, vid]

- Τα περίπτερα της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας
- Με... καλάθι έφυγε από το περίπτερο της κεντρικής αγοράς
- Παρέλαβε την πλαστικοποιημένη κάρτα του, βάσει του νέου συστήματος συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης
- Σε ποιο περίπτερο ξέχασε να σταματήσει

Με δώρα περίμεναν τον Αλέξη Τσίπρα στα περίπτερα της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από υπουργούς και τον σύμβουλό του, Νίκο Καρανίκα, επισκέφθηκε τα περίπτερα και είχε ολιγόλεπτες συνομιλίες με τους εκθέτες.

Χαρακτηριστική ήταν η... παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, ο οποίος φώναζε τον κ. Τσίπρα να γυρίσει πίσω, όταν εκείνος αφηρημένος, προσπέρασε το περίπτερο της ΕΡΤ3.

Στο περίπτερο των Κεντρικών Αγορών, προσέφεραν στον Πρωθυπουργό ένα κομμάτι πορτοκάλι, καθώς και ένα καλάθι με διάφορα προϊόντα. Μεταξύ άλλων, είχε και τραχανά, με τον Αλέξη Τσίπρα να ενθουσιάζεται: “Τραχανάς; Ωραία! Έναν ωραίο τραχανά, θα τον ήθελα!”, είπε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το περίπτερο του Γ' Σώματος Στρατού.

Ο κ. Τσίπρας έστειλε κι ένα μήνυμα για τη Θεσσαλονίκη και τη Διεθνή της Έκθεση, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείο Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM", που μεταδίδει ζωντανά το πρόγραμμά του από το περίπτερο του Πρακτορείου στην Έκθεση.
"Για τη Θεσσαλονίκη το μήνυμα είναι ότι η Διεθνής Έκθεση είναι η μεγάλη έκπληξη γιατί έχει μία τρομακτική ανάπτυξη και φέτος τα έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ σε εκθέτες- πιστεύω και σε επισκέπτες" είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: "Είναι ώρα τώρα να τη μετατρέψουμε σιγά σιγά σ' ένα οικονομικό φόρουμ, όχι μόνο πολιτικό, με τις παρουσίες των αρχηγών, του πρωθυπουργού. Αλλά και οικονομικό φόρουμ, που θα στρέψει το ενδιαφέρον όχι μόνο του επιχειρηματικού κόσμου της Ελλάδας αλλά ευρύτερα της περιοχής των Βαλκανίων. Ένα σημαντικό οικονομικό φόρουμ".
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμη στο γεγονός ότι τιμώμενη χώρα στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι η Ρωσία και σημείωσε: "Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον αντιπρόεδρο της Ρωσίας μια σειρά από ζητήματα. Του χρόνου -κάτι το οποίο θα ανακοινώσω σήμερα στην ομιλία μου- θα είναι η Κίνα τιμώμενη χώρα. Άρα η ΔΕΘ συμβαδίζει με τη στρατηγική της χώρας για ανοίγματα σε μεγάλες οικονομίες. Πράγμα που σημαίνει ότι η ΔΕΘ πατάει γερά στα πόδια της και είναι έτοιμη για άλματα".

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο Αλέξης Τσίπρας για το περίπτερο του ΟΑΣΘ, όπου του έδωσαν μια πλαστικοποιημένη κάρτα με τη φωτογραφία του, σύμφωνα με το νέο σύστημα αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης.

Για αρκετή ώρα, ο Πρωθυπουργός θαύμαζε την μπάντα του Γ' Σώματος Στρατού, που έπαιζε με μοναδικό τρόπο όλα τα είδη μουσικής, και κυρίως ροκ, κερδίζοντας τις εντυπώσεις με το "Final Countdown"

Στο Περίπτερο της Αττικό Μετρό ο πρόεδρος της Γιάννης Μυλόπουλος έδειξε στον πρωθυπουργό ένα βαγόνι του Μετρό το οποίο έχει τοποθετηθεί και ο κ. Τσίπρας αστειεύτηκε λέγοντας του: " Το πρωί πήγαμε στο έργο του Μετρό, πότε πρόλαβες και το έφερες το βαγόνι;"

Λίγο πριν αποχωρήσει από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός δέχθηκε ένα τριαντάφυλλο από έναν φωτογράφο, ο οποίος του είπε: "Πρόεδρε, αυτό το λουλούδι είναι για εσάς".

Η περιοδεία του πρωθυπουργού ολοκληρώθηκε στο Περίπτερο της Ρωσίας όπου έκανε τα εγκαίνια μαζί με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσίας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΔΕΘ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ


Πηγή: www.newsit.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!