Στείλε την είδηση

Συμβαίνει κάτι σημαντικό στη γειτονιά σου;
Θέλεις να σχολιάσεις κάποιο γεγονός;
Στείλε μας ένα μήνυμα avatonpress@gmail.com

Στη Βουλή οι Ολυμπιονίκες του Ρίο!Τα καρφιά...τα παράπονα και οι selfies-ΦΩΤΟ star.gr

Οι Έλληνες Ολυμπιονίκες που έλαβαν μέρος στους Αγώνες του Ρίο, λίγο πριν τις 17.30 το απόγευμα της Τρίτης πέρασαν το κατώφλι της Βουλής.
a1.jpg

Οι αθλητές και οι προπονητές τους κατά τη διάρκεια  της ειδικής εκδήλωσης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων πήραν τον λόγο και μίλησαν για τις εμπειρίες τους, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αθλητισμός.

AAAAAAAAAAA.jpg

Τους Ολυμπιονίκες υποδέχτηκαν βουλευτές αλλά και αρχηγοί των κομμάτων.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Απόστολος Κακλαμάνης, η Αννέτα Καββαδία και ο Νίκος Μιχαλολιάκος έσπευσαν να συνομιλήσουν και να συγχαρούν τους Έλληνες Ολυμπιονίκες που σήκωσαν την Ελλάδα ψηλά στους Αγώνες που διεξήχθησαν στο Ρίο.

Φυσικά δεν έλειψαν και οι  αναμνηστικές selfies...

a555.jpg
«Χαιρόμαστε πολυ που είστε μαζί μας! Οι δικές σας οι σκέψεις θα είναι «ζωντανές» από τους βουλευτές για να αποτελέσουν έδαφος ώστε να ληφθούν αποφάσεις. Συγχαρητήρια από καρδιάς για τα αποτελέσματα αλλά και για  την συνολική παρουσία! Είστε άξιοι εκπρόσωποι της χώρας μας.Γνωρίζουμε τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες προετοιμαστήκατε» είπε στους αθλητές μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ενώ στη συνέχεια ευχαρίστησε τους χορηγούς!
bbbb7.jpg
(O πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης)

aa6.jpg
Τα καρφιά... και τα παράπονα των Ολυμπιονικών

«Είναι μεγάλη μου χαρά να βρίσκομαι  σε αυτή την τελετή! Είμαι μια κοπέλα 20 χρόνων κατάγομαι από τη Δράμα! Έχουμε το πλεονέκτημα εμείς που ζούμε στην επαρχία να είμαστε πιο κοντά στη φύση αλλά δεν έχουμε τις αθλητικές υποδομές! Η δίκη μου περίπτωση με το σκοπευτήριο έγινε πιο γνωστή,  αλλά μιλάω για όλους! Η επένδυση στις αθλητικές υποδομές είναι μια επένδυση που θα κάνει καλό στην χώρα μας. Πρέπει να προσκαλέσουμε νέους να ασχοληθούν με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.! Δεν θέλω να λάβετε το μήνυμα μου ως παράπονο,  θέλω απλά να εκφράσω την ανάγκη για τον αθλητισμό», είπε η Άννα Κορακάκη και ευχήθηκε στους επόμενους Ολυμπιακούς αγώνες να είναι στην Βουλή ακόμη περισσότεροι.

333.jpg

γγγ.jpg

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Ολυμπιονίκης της κολύμβησης, Σπύρος Γιαννιώτης λέγοντας: «Η κυρία Κορακάκη τα είπε όλα! Και εγώ είμαι από την επαρχία! Στα 17 μου έφυγα για να κυνηγήσω το όνειρο μου! Πρέπει όλοι να μιλήσουμε να βρούμε λύσεις για τον αθλητισμό. Θέλω να σταθώ στο κομμάτι σχολεία και αθλητισμός. Αυτά είναι το μέλλον! Θέλω να πω οτι αιτούμαι για την κολύμβηση στα σχολεία! Είμαστε μια χώρα που περιτριγυρίζεται από θάλασσα πρέπει να υπάρχει παιδεία σε αυτό το κομμάτι! Πρέπει να δοθούν στα παιδιά προνόμια ώστε να συνεχίσουν να ασχολούνται με τον αθλητισμό αλλά και με τις σπουδές τους που είναι πολύ σημαντικό! Αυτά τα δυο πάνε μαζί».


«Ξεκινήσαμε το 2008 την κοινή μας πορεία και μόνο εύκολος δεν ήταν ο δρόμος! Πεισμώσαμε από τις αποτυχίες και γίναμε πιο δυνατοί! Είμαστε χαρούμενοι για ένα ακόμη μετάλλιο αλλά πιο πολυ θέλουμε αυτό το μετάλλιο να γίνει ερέθισμα για τα νέα παιδιά για να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Θέλουμε να καταθέσουμε μια πρόταση. Θελουμε να ξαναμπούν οι Ολυμπιακοί κύκλοι στο Παναθηναϊκό στάδιο», τόνισαν οι Έλληνες ιστιοπλόοι  Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής.

Ελπίζω τα λόγια μας να γίνουν πράξη.Ο αθλητισμός είναι κομμάτι της ζωής μας το όποιο μας ακολουθεί σε όλη τη ζωή μας! Μαθαίνεις να παλεύεις να βάζεις στόχους να χάνεις και να κερδίζεις! Πρέπει ο αθλητισμός να περάσει στη νεολαία για να χτίσουμε την Ελλάδα σε γερά θεμέλια και αυτά ειναι οι αθλητές. Πρέπει να δώσουμε κίνητρα στη νεολαία για να ασχοληθεί με τον αθλητισμό! Ο αθλητισμός πρέπει να είναι το επίκεντρο και σας έχουμε ακούσει πολλές φορές εσάς τους βουλευτές να το λέτε αλλά οι πράξεις σας απέχουν από τα λόγια σας. Παρατηρείται οτι τα κολλέγια της Αμερικής προσελκύουν Έλληνες αθλητές δίνοντάς τους υποτροφίες για να σπουδάσουν εξω. Αυτο πρεπει να μας προβληματίζει ιδιαίτερα», δήλωσε ο αρχηγός της εθνικής ομάδας πόλο, Χρήστος Αφρουδάκης.

Στη συνέχεια, η Βάσω Βουγιούκα ανέφερε: «Ξεκίνησα το συγκεκριμένο άθλημα στην Πέμπτη δημοτικού και από εκείνη την στιγμή αφιέρωσα τη ζωή μου σε αυτό. Μεσα απο τον αθλητισμό έμαθα να αγωνίζομαι και να μην το βάζω κάτω. Κάθε ήττα και νίκη ήταν ενα μάθημα ζωής. Είμαι ευγνώμων για όσα μου εχει δώσει ο αθλητισμός αλλά κυρίως που γεννήθηκα στη χώρα που δημιούργησε τους Ολυμπιακούς αγώνες».
166341.jpg

Κλείνοντας ευχαρίστησε τους χορηγούς που τους βοηθούν μιας και η πολιτεία δεν κάνει πολλά λόγω οικονομικής κρίσης.
a2.jpg
(Η τιμητική πλακέτα)
a1.jpg
«Αισθάνομαι έξω από τα νερά μου», είπε ο Βλάσης Μάρας και πρόσθεσε: «Οι συναθλητές μου είπαν όσα ήθελα να πω εγώ.Είμαι πολλά χρόνια στον αθλητισμό και ο κόσμος με την αγάπη του με έχει βοηθήσει σε όσα κάνω! Κάτι που με έχει πειράξει ειναι οτι στους Ολυμπιακούς όλα τα αθλήματα δεν τα δείχνει η τηλεόραση! Ξαφνικά ακούμε για τα μετάλλια και ασχολούμαστε. Αν δεν δεις τον αγώνα δεν θα καταλάβεις τα όσα έκανε ένας αθλητής για να φτάσει στη νίκη. Αυτό πρέπει να το κοιτάξουμε».

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο κ. Νίκος Βούτσης  ανέφερε ότι η Κατερίνα Στεφανίδη και ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν έδωσαν το «παρών».
166342.jpg

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Βουλής  αποκάλυψε πως όταν επικοινώνησε με τον Ολυμπιονίκη των κρίκων, ο οποίος κάνει διακοπές του είπε πως αυτός που πρέπει να μιλήσει είναι ο Μάρας και όχι εκείνος.

Τέλος, ο προπονητής του στίβου κ. Ευαγγελόπουλος σημείωσε: «Θέλω να πω ενα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτά παιδιά που θυσιάζουν τη ζωή τους και όλους τους πολιτικούς που για πρώτη φορά είστε με την ομάδα των ολυμπιακών αγώνων και ελπίζω όλο αυτό να συνεχιστεί. Τα έξι μετάλλια σας ανάγκασαν να μας αγκαλιάσετε λίγο παραπάνω! Ένα μεγάλο ευχαριστώ που δώσατε το λόγο στα παιδιά! Είπαν αυτά που πρέπει να γίνουν στον ελληνικό αθλητισμό. Είχαμε τα στάδια του 2004 τα οποία πλέον σαπίζουν! Αυτά πρέπει να επιδιορθωθούν και να δοθούν στη νεολαία. Θέλω να πω ενα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιαννιώτη! Ο υπουργός παιδείας πρέπει να κάνει ενα βίντεο για το μεγαλείο αυτού του αθλητή! Απέτυχε, έπεσε. Σηκώθηκε και πραγματοποίησε το όνειρό του.Σπύρο σε ευχαριστώ!»
166339.jpg
(Βλάσης Μάρας)
a9.jpg
a7.jpg
a6.jpg
(Η Άννα Κορακάκη με τον πατέρα και προπονητή της, Τάσο)
166344.jpg
ppppp.jpg



Ρεπορτάζ: Αλέκα Νικόλα
Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

Πηγή: www.star.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!

^ Αρχή σελίδας