Στην Αθήνα οι Αζέροι της Socar

Στην Αθήνα θα βρίσκεται την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, 27 και 28 Σεπτεμβρίου η αντιπροσωπεία της Socar, με επικεφαλής τον πρόεδρο Ροβνάγκ Αμπντουλάγιεφ για να συζητήσει με στελέχη της κυβέρνησης το ζήτημα του ΔΕΣΦΑ.

Τη σχετική δήλωση έκανε στο Μπακού ο επικεφαλής της Socar, χωρίς να αποκαλύψει αν τελικώς θα συναντηθεί με τον 'Ελληνα πρωθυπουργό, όπως είχε ζητήσει η κρατική εταιρεία αερίου του Αζερμπαϊτζάν.

Επιβεβαίωση για μεταξύ τους συνάντηση δεν υπήρχε, ως χθες το μεσημέρι τουλάχιστον, ούτε από την πλευρά του πρωθυπουργού, ο οποίος πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει παρέμβει από τη Νέα Υόρκη, αναθέτοντας στον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη ρόλο διαμεσολαβητή.

Στόχος είναι να ξεπεραστεί το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε μετά την αμφιλεγόμενη νομοθετική ρύθμιση Σκουρλέτη, που είχε ως αποτέλεσμα την μικρότερη, σε σχέση με την αρχικώς υπολογίζόμενη, αύξηση των τελών χρήσης δικτύου του ΔΕΣΦΑ.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η Socar ζήτησε να περικοπεί σημαντικά το τίμημα των 400 εκατ. ευρώ της προσφοράς, απειλώντας με αποχώρηση από το deal. H εγγυητική επιστολή της Soca για την εξαγορά του ΔΕΣΦΑ λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου.


Πηγή: www.imerisia.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!