Με επιτυχία παρουσιάστηκε η πρώτη μελέτη στην Ελλάδα με τίτλο «TTIP: Οι Επιπτώσεις στην Ελληνική Δημοκρατία, στην Οικονομία, στην Κοινωνία» | Θεσσαλονίκη 17 Σεπτεμβρίου 2016


Ανθέων 72, 12461 | Mailnaturefriendsgreece@gmail.com | Τηλ. FAX: 215 5257408
Καταστατικό, Ειρηνοδικείο Αθηνών Α.Μ. 30425  | ΑΦΜ:997557187, ΔΟΥ Αιγάλεω

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20.09.2016

Με επιτυχία παρουσιάστηκε η πρώτη μελέτη στην Ελλάδα με τίτλο «TTIP: Οι Επιπτώσεις στην Ελληνική Δημοκρατία, στην Οικονομία, στην Κοινωνία» | Θεσσαλονίκη 17 Σεπτεμβρίου 2016
Διαβάστε την Συνοπτική Παρουσίασης της Μελέτης ΕΔΩ.
 
Στο φυλλάδιο δημοσιεύεται η Συνοπτική Παρουσίαση της Μελέτης, η οποία στην ολοκληρωμένη μορφή της παρουσιάζεται σε 96 σελίδες Α4 και περιλαμβάνει φωτογραφίες, σχήματα και διαγράμματα, λεξικό όρων, βιβλιογραφία. Η μελέτη θα είναι ελεύθερη στο διαδίκτυο και διαθέσιμη σε ψηφιακή μορφή e-magazineστο site των ΦτΦ.
Η Συνοπτική Παρουσίαση της Μελέτης θα μεταφραστεί στα αγγλικά και θα δημοσιευτεί σε μορφή e-magazine.

Την παρουσίαση έκαναν οι:
Κώστας Φωτεινάκης (Πρόεδρος των ΦτΦ), Γρηγόρης Ζαρωτιάδης(Αναπληρωτής ΚαθηγητήςΤμήμα ΟικονομικώνΕπιστημώνΣχολή Ο.Π.Ε.,Α.Π.Θ.) και η Ομάδα Alternative Trade Network (Λίνα ΜουργήΈλεναΤζαμουράνουΓιώργος Βελεγράκης).
Ομάδα υποστήριξης παρουσίασης της έρευνας: Φίλιππος Αναγνωστόπουλος, Τώνια Φώτη, Κωνσταντίνος Κουτσονικόλας, Δέσποινα Σπάθα, Γιώργος Μπαϊράμογλου, Αναστάσιος Παππάς, Αριστείδης Παπαδάκης, (γραφίστας-Metrographics)

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Ευρυδίκη Μπερσή (δημοσιογράφος).

Παρεμβάσεις έκαναν οι:
Νίκος Κατσαρός - επιστημονικός συνεργάτης στον «Δημόκριτο», π. Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, π. Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας και π. Πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ)
Μαρία Καδόγλου - Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων
Ανδρέας Σκούπουρας - Αντιδήμαρχος Κέρκυρας  |ΘΕΜΑ: Ελεύθερες Ζώνες από TTIP CETA και το Σύμφωνο της Βαρκελώνης.
Νικόλαος Τσεμπερλίδης – Πρόεδρος Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών/ ΚΕ.Π.ΚΑ., Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής/ Ο.Κ.Ε., Αν. Μέλος στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (Ε.Ο.Κ.Ε.) | Το ΚΕ.Π.ΚΑ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης των Καταναλωτών/ BEUC.
Λάζαρος Αγγέλου - Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Θεσσαλονίκης "Βίος Coop |
ΘΕΜΑ: "TTIP CETA και Συνεργατικά Εγχειρήματα Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο).
Φίλιππος Αναγνωστόπουλος - Περιβαλλοντολόγος, Σύνδεσμος των ΦΙΛΩΝ της ΦΥΣΗΣ στις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς δράσεις και εκστρατείες | ΘΕΜΑ: Κινήματα και συντονισμός δράσεων στην Ευρώπη και στον κόσμο για την προστασία του φυσικού και του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος και των κοινωνικών κατακτήσεων.
Γιώργος Σμπώκος- Δικηγόρος, επιστημονικός συνεργάτης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και του περιοδικού Περιβάλλον και Δίκαιο.
Κατερίνα Ιγγλέζη – Βουλεύτρια Χαλκιδικής ΣΥΡΙΖΑ.
Κώστας Διάκος-Δικηγόρος Νομικός Περιβάλλοντος, Οικολόγοι Πράσινοι.
Δρ.Αικατερίνη Πουστουρλή - ∆ιδακτορικό στη ∆ιοίκηση Ολικής Ποιότητας (Quality/Robust Engineering) Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, Τοµέας Βιοµηχανικής ∆ιοίκησης & Επιχειρησιακής Έρευνας.

Η μελέτη θα κατατεθεί στα αρμόδια Υπουργεία και υπηρεσίες, στην Ειδική Επιτροπή της Βουλής για τις Συμφωνίες και θα είναι διαθέσιμη σε ψηφιακή μορφή για κάθε ενδιαφερόμενο.

Οι ΦτΦ θα συνεχίσουν τις δράσεις σε όλα τα επίπεδα για τη διάχυση των βασικών συμπερασμάτων της μελέτης και παράλληλα θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια:
Για να προβάλλουν και να ενισχύσουν Αυτοδιαχειριστικά εγχειρήματα, τις προσπάθειες για την επαναλειτουργία εργοστασίων ή επιχειρήσεων από τους ίδιους τους εργαζόμενους.
Για να ενισχυθούν πρωτοβουλίες πολιτών και κοινωνικών σχημάτων που έχουν σχέση με την αυτάρκεια, την παραγωγή ενέργειας, την απεξάρτηση από τη βιομηχανική γεωργία και την εμπορία των σπόρων, τη διάδοση ντόπιων καλλιεργειών όπως π.χ. κάνουν ΤΟ ΠΕΛΙΤΙ, Περμακουλτούρα, Σπόροι Ζωής κ.ά.
---------------

Το Ελληνικό Δίκτυο "Φίλοι της Φύσης / Naturefriends Greece" ιδρύθηκε το 2007 και είναι μέλος της Διεθνούς Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Naturefriends International/NFI (1895). Στους NFI[1] συμμετέχουν 45 εθνικές οργανώσεις από όλο τον κόσμο με περισσότερα από 500.000 μέλη. Στο πλαίσιο των δράσεων τους, οι ΦτΦ είναι εθνικοί συντονιστές για την Ελλάδα της εκστρατείας people4soil που θα ξεκινήσει επίσημα το Φθινόπωρο του 2016 με σκοπό να χαρακτηριστεί από την Ε.Ε. και να προστατευτεί νομικά το έδαφος  ως κοινό αγαθό[2]. Επιπρόσθετα συμμετέχουν και στο Διεθνές  Δίκτυο για το Δίκαιο Εμπόριο,Our World Is Not For Sale[3].Οι ΦτΦ συμμετέχουν ενεργά στην Ελληνική ΠρωτοβουλίαSTOP TTIP CETA TiSA καθώς και σε παρόμοιες Ευρωπαϊκές Πρωτοβουλίες.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!