Ένταση με ΜΑΤ και εργαζόμενους στο υπ. Εργασίας UPD

Μεγάλη ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ξενοδοχοϋπαλλήλων έξω από το υπουργείο Εργασίας. Οι εργαζόμενοι μπήκαν στο υπουργείο, ξήλωσαν την πινακίδα του υπουργείου και στη συνέχεια τα ΜΑΤ τους επιτέθηκαν με το κλίμα προς στιγμή να είναι πολύ τεταμένο.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση του εφάπαξ και τα επιδόματα ασφάλισης και πραγματοποίησαν συγκέντρωση με στόχο να συναντηθούν και με τον Γιώργο  Κατρούγκαλο.

Περίπου στις 11 το πρωί ορισμένοι από αυτούς μπήκαν στην είσοδο του υπουργείου, ξήλωσαν την πινακίδα, ενώ τα ΜΑΤ απάντησαν με γκλομπ και έκαναν αλυσία στην είσοδο.

Τα πνεύματα ηρέμησαν στη συνέχεια, με την ένταση να αποκλιμακώνεται.

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος του συνδικάτου Νίκος Παπαγεωργίου από τη στιγμή που θα βγαίνουν στη σύνταξη οι ξενοδοχοϋπάλληλοι θα εισπράττουν το εφάπαξ μειωμένο κατά 20% έπειτα και από την προηγούμενη μείωση που επήλθε με το κούρεμα 29,7% από το 2012.

Αυτή η μείωση επέρχεται, όπως υποστηρίζουν, έπειτα από απόφαση του υφυπουργού Εργασίας του Τάσου Πετρόπουλου ο οποίος «ήρε τη διαφωνία της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΠΙΤ με την Κυβερνητική Επίτροπο και επέβαλε τη νέα περικοπή στις εφάπαξ παροχές του Ιδιωτικού Τομέα».

Επίσης, όπως καταγγέλλουν οι καθυστερήσεις στην απονομή του εφάπαξ τους φτάνουν μέχρι και τους 9 μήνες ενώ διαμαρτύρονται και για το επίδομα ασθενείας που πρέπει να εισπράττουν μέσα σε 15 ημέρες και η καταβολή του καθυστερεί, όπως λένε, μέχρι 9 μήνες.

 


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!