Στείλε την είδηση

Συμβαίνει κάτι σημαντικό στη γειτονιά σου;
Θέλεις να σχολιάσεις κάποιο γεγονός;
Στείλε μας ένα μήνυμα avatonpress@gmail.com

Κλοπή- μαμούθ στη Yahoo: Χάκαραν 500 εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών

​Τα προσωπικά δεδομένα 500 εκατομμυρίων χρηστών της Yahoo έκλεψαν χάκερς το 2014, αλλά η Yahoo το επιβεβαίωσε μόλις σήμερα!

Η κλοπή-μαμούθ ενδέχεται να περιλαμβάνει ονόματα, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφωνικοί αριθμοί, ημερομηνίες γέννησης, κωδικοί πρόσβασης, δεδομένα που αφορούν κάρτες πληρωμών ή τραπεζικούς λογαριασμούς, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας.

Παράλληλα, ο όμιλος της Yahoo ανέφερε ότι η κλοπή έγινε στα τέλη του 2014 «από μια ομάδα χάκερ που συνδέονται με κάποιο κράτος».

Μάλιστα πρόσθεσε ότι συνεργάζεται με τις αμερικανικές αρχές για το θέμα αυτό, καθώς και ότι από την έρευνα που έχει γίνει μέχρι στιγμής δεν βρέθηκαν αποδείξεις ότι οι χάκερ παραμένουν εντός του δικτύου της εταιρείας σήμερα.

Προς το παρόν πάντως, δεν είναι σαφές το πώς η αποκάλυψη αυτή μπορεί να επηρεάσει το σχέδιο του Yahoo να πουλήσει την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλες υπηρεσίες της στη Verizon Communications Inc.

Η εταιρεία αυτή ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε για τη δικτυοπαραβίαση τις τελευταίες δύο ημέρες και θα εκτιμήσει την κατάσταση όσο θα συνεχίζεται η έρευνα.

«Μέχρι τότε, δεν είμαστε σε θέση να σχολιάσουμε περαιτέρω» ανέφερε.


Πηγή: www.star.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!

^ Αρχή σελίδας