Yahoo: "Βλέπουν" τον χάκερ Peace και τη... Ρωσία πίσω από την "επίθεση"

Το FBI έχει αναλάβει να διαλευκάνει την μεγαλύτερη επίθεση στην ιστορία του διαδικτύου με θύμα τη Yahoo και 500 εκατομμύρια χρήστες της. Πίσω από το χακάρισμα της εταιρίας φέρεται να είναι ο Peace, γνωστός και μη... εξαιρετέος χάκερ, ενώ οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες βλέπουν ακόμη και "δάκτυλο" Πούτιν!

Η Yahoo ανακοίνωσε ότι η παραβίαση που έγινε στα συστήματά της το 2014 είναι η μεγαλύτερη επίθεση στην ιστορία του internet. Κλάπηκαν 500 εκατομμύρια λογαριασμοί και μέσα στα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται και προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

Το FBI, το οποίο και έχει αναλάβει να διερευνήσει την υπόθεση, αναζητά τον χάκερ «Peace», ο οποίος τον Αύγουστο φέρεται ότι προσπαθούσε να πουλήσει στη μαύρη αγορά του διαδικτύου τα στοιχεία 200 εκατομμυρίων λογαριασμών του Yahoo, αναφέρει σε δημοσίευμά του το BBC.

Σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι τρεις αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, υποστήριξαν πως η επίθεση φαίνεται πως συνδέεται με κάποια κυβέρνηση. Όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι η επίθεση φέρει μεγάλες ομοιότητες με προηγούμενες, στις οποίες εικάζεται ότι είχαν ανάμειξη οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας.

Την Πέμπτη, η Yahoo επιβεβαίωσε ότι η παραβίαση ήταν πολύ μεγαλύτερη σε μέγεθος από τις πρώτες εκτιμήσεις. Τα δεδομένα που εκλάπησαν περιελάμβαναν ονόματα, διευθύνσεις e-mail, αριθμούς τηλεφώνων, ημερομηνίες γέννησης και κρυπτογραφημένους κωδικούς πρόσβασης, όχι όμως ευάλωτα passwords, δεδομένα που αφορούν κάρτες πληρωμών ή τραπεζικούς λογαριασμούς. Στην ανακοίνωσή της η Yahoo προτρέπει όλους τους χρήστες να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης, αν δεν το έχουν κάνει από το 2014.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Πηγή: www.newsit.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!