ΥΠΟΙΚ: Στις 24 Οκτωβρίου θα εκταμιευθεί το «υπόλοιπο» 1,7 δισ. ευρώ

Στις 24 Οκτωβρίου, στην επόμενη συνάντηση του ESM, θα εκταμιευθεί το 1,7 δισ. ευρώ, όταν και τα επίσημα στοιχεία του Σεπτεμβρίου θα επιβεβαιώσουν ότι η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες κινείται πολύ πάνω από τον στόχο. Αυτό ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, με την επισήμανση ότι ενώ τα επίσημα στοιχεία του Ιουλίου- Αυγούστου δείχνουν ότι έχει υπερκαλυφθεί ο στόχος, τα επίσημα στοιχεία του Σεπτεμβρίου δεν ήταν δυνατόν να υπάρξουν πριν από το τέλος Οκτωβρίου.

Αντίθετα, το Eurogroup ενέκρινε την άμεση εκταμίευση του 1,1 δισ. ευρώ που αφορά στην εξυπηρέτηση του χρέους, αναγνωρίζοντας ότι υλοποιήθηκαν όλα τα προαπαιτούμενα της πρώτης αξιολόγησης.

Σημειώνεται ότι από την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ, το 1,1 δισ. ευρώ ήταν συνδεδεμένο με την υλοποίηση των ορόσημων από την πρώτη αξιολόγηση και το 1,7 δισ. ευρώ (που αφορά στην αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου σε ιδιώτες) είναι συνδεδεμένο με μηνιαίους στόχους αποπληρωμής.

 

 


Πηγή: www.imerisia.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!