Σύλλογοι Γυναικών - ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης: Καλωσόρισμα των προσφυγόπουλων στο 2ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης


ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Καλωσόρισμα των προσφυγόπουλων στο 2ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης

Τα προσφυγόπουλα που έφτασαν σήμερα για να φοιτήσουν στο 2ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης καλωσόρισαν οι Σύλλογοι Γυναικών της ΟΓΕ Σταυρούπολης και Συκεών καθώς και μέλη του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών εκφράζοντας και με αυτό τον τρόπο την αλληλεγγύη τους.
Με κοινή πεποίθηση ότι οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους, μοίρασαν στα προσφυγόπουλα μολύβια, σβήστρες, μαρκαδόρους και καραμέλες και ένα γράμμα για το καθένα που έγραφε στα Ελληνικά και στα Αγγλικά:
«Αγαπητά μας παιδιά. Είμαστε οι νέες γυναίκες, οι μάνες, οι γιαγιάδες της περιοχής που βρίσκεται το σχολείο σας, είμαστε οι γυναίκες της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας και σας βλέπουμε σαν παιδιά κι αδέλφια μας.
Νιώθουμε την ανάγκη να σας στηρίξουμε στις δυσκολίες που περνάτε μακριά από τις πατρίδες σας, μακριά από τον πόλεμο που κανένας λαός δεν τον θέλει... καμιά μάνα, κανένα παιδάκι δεν τον επιθυμεί...
Είμαστε κι εμείς οι ίδιοι παιδιά προσφύγων και μεταναστών και τα παιδιά μας αυτά τα δύσκολα χρόνια φεύγουν μετανάστες κατά χιλιάδες.
Σας εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αγάπη μας, σας θαυμάζουμε για το κουράγιο σας και χαιρόμαστε που σαν όλα τα παιδιά μας μπαίνετε και πάλι σε σχολική τάξη.
Στο ίδιο αυτό σχολείο φοιτήσαμε εμείς οι ίδιες, τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Θα χαρούμε και θα είναι τιμή μας, εκτός από τα άλλα μαθήματά σας, να μάθετε τη γλώσσα μας ώστε να μπορέσετε να διαβάσετε το γράμμα μας στα ελληνικά κι όταν θα πετάξετε σαν τα πουλιά για όπου εσείς επιθυμείτε να έχετε καλές μνήμες από την πατρίδα μας. Θα είμαστε δίπλα σας σε ό,τι χρειαστείτε».
.......................................................
Νωρίτερα είχαν καλέσει και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να κλείσουν τα αυτιά τους στους πατριδοκάπηλους. Να απομονώσουν την εγκληματική Χρυσή Αυγή και όσους ψευτοπατριώτες σκόπιμα βλέπουν τον εχθρό στα μάτια αυτών των παιδιών και των οικογενειών τους.
«Κοινός εχθρός και του ελληνικού λαού και του συριακού», σημείωναν στο κάλεσμά τους για τη σημερινή υποδοχή των προσφυγόπουλων, «είναι ο ιμπεριαλισμός, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ. Και αυτούς από κοινού οι δύο λαοί πρέπει να καταγγείλουμε και να αντιπαλέψουμε.
Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους!
Ακόμη και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όσα κροκοδείλια δάκρυα κι αν ρίξει για το δράμα των προσφύγων, η αλήθεια είναι ότι κι αυτή έχει βάλει πλάτες στον ξεριζωμό τους και ακόμη περισσότερο στον τρόπο που χειρίζεται το Προσφυγικό.
Να δυναμώσει τώρα ακόμη περισσότερο η αλληλεγγύη!
Καλωσορίζουμε τα προσφυγόπουλα στις γειτονιές και τα σχολειά μας!».

πηγή Ομάδα Γυναικών Σταυρούπολης


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!